The Chessplayer – El jugador de ajedrez (2017)

În 1934, Diego Padilla câștigă campionatul spaniol de șah și întâlnește o jurnalistă franceză, Marianne Latour, de care se îndrăgostește. După ani, Marianne îl convinge pe Diego, ca împreună cu fiica celor să plece să locuiască în Franța, unde imediat după ce Diego va fi acuzat de spionaj de către naziști și închis într-o închisoare a SS. În închisoare, Diego va încerca să supraviețuiască într-un mediu ostil datorită dragostei colonelului Maier pentru șah.

Luis Olivares se întoarce cu cel de-al doilea personaj după câțiva ani în urmă va prezenta neregulat “Pata negra”, care a fost debutul lui. Acest regizor a cântat de mai mulți ani pe micul ecran, unde a regizat mai multe serii. Unul dintre cele mai notabile fiind “The Angel of Budapest”.

Întoarcerea sa la cinema a fost un mare succes și foarte în timp util, ar trebui să facă filme mai des. De data aceasta, cu scenariul lui Julio Castedo, prezintă o poveste stabilită în războiul civil spaniol la început. Iar în cel de-al doilea război mondial, în aproape toată imaginea. Diego Pinilla este un mare jucător de șah care. In 1934, reușește să câștige campionatul național și care va deschide mai multe uși pentru viitor.


Regia: Luis Oliveros
Actori: Marc Clotet, Melina Matthews, Alejo Sauras
2017
Gen: Drama
IMDB: 6.2


The Chessplayer – El jugador de ajedrez (2017) Online Subtitrat