The Breadwinner (2017)

Bazat pe un premiat roman al scriitoarei Deborah Ellis, The Breadwinner urmărește povestea extraordinară a unei fete afgane de 11 ani, Parvana; născută într-o lume de conflict și opresiune în continuă schimbare, care își găsește tăria în iubirea din familia ei. În Kabulul controlat de talibani, femeile și fetele nu au voie să părăsească casa fără să fie escortate, să câștige bani sau să cumpere mâncare și consumabile din piață.

Când tatăl lui Parvana, un profesor, este închis pe nedrept, aceasta trebuie să se deghizeze în băiat pentru a deveni singurul susținător și suport al familiei sale. Împreună cu cea mai bună prietenă a sa, Shauzia, ea riscă descoperirea încercând să afle dacă tatăl ei este încă în viață. Arătând curaj și perseverență, Parvana face tot ce poate pentru a-și susține familia, încercând cu disperare să-și elibereze tatăl.

Acest film The Breadwinner online subtitrat nu trage nici o lovitură în nedreptatea față de femele de zealotul talibanilor. Unul dintre modurile în care este expus acest lucru este atunci când Parvana se plimbe pentru prima dată în exterior; îmbrăcată ca un băiat, iar spectatorul poate simți cu ușurință senzația ei de libertate.


Regia: Nora Twomey
Actori: Saara Chaudry, Soma Bhatia, Noorin Gulamgaus, Laara Sadiq, Ali Rizvi Badshah
2017
Gen: Animatie, Drama, Familie
IMDB: 7.6


The Breadwinner (2017) Online Subtitrat