The Adventures of Baron Munchausen (1988)

După cartea cu același nume de Rudolph Erich Raspe, The Adventures of Baron Munchausen este povestea fantastică a unui aristocrat din secolul al 17-lea, a scutierului său și a unei fetițe de 10 ani, care se luptă să salveze un oraș de cucerirea turcilor. Înghițirea celor trei de către un monstru marin, călătoria în lună, dansul cu Venus… sunt doar câteva dintre fabuloasele lor aventuri.

Personajul principal al acestei ficțiuni, Baronul Munchauser, face parte din mitologia europeană. Poveștile Baronului sunt considerate drept minciuni sfruntate, strigătoare la cer.

Personajul filmului se află, de altfel, la originea numelui unui diagnostic psihiatric – “Sindromul Munchauser“, o formă particulară de ipohondrie, în care o persoana simulează o boala pentru a fi internată și îngrijită de medici. Filmul dă prilejul unei plăcute întâlniri cu Uma Thurman, în rolul lui Venus, și a starului de muzică pop Sting. Filmat de directorul de imagine italian premiat cu Oscar, Giuseppe Rotunno, filmul are efecte speciale absolut uluitoare!


Titlu Romania: Aventurile Baronului Munchausen
Regia: Terry Gilliam
Actori: John Neville, Eric Idle, Sarah Polley
An: 1988
Gen: Aventura, Comedie, Fantezie
IMDB: 7.2


The Adventures of Baron Munchausen (1988) Online Subtitrat


Trailer