Thackeray (2019)

Filmul indian Thackeray online subtitrat prezintă contul biografic al lui Shiv Sena Supremo, Balasaheb Thackeray.

Thackeray (2019) Film Indian Online Subtitrat


Regia: Abhijit Panse
Actori: Nawazuddin Siddiqui, Amrita Rao, Abdul Quadir Amin
An: 2019
Gen: Biografie, Drama, Indiene
IMDB: 5.2


Thackeray (2019) Online Subtitrat in Engleza


Trailer


Review Thackeray (2019)

Thackeray este povestea fondatorului Shiv Sena, Balasaheb Thackeray. Bal Keshav Thackeray (Nawazuddin Siddiqui) este cel mai mare fiu al reformatorului social Prabodhankar Thackeray și este căsătorit cu Meenatai (Amrita Rao). Povestea incepe la sfarsitul anilor 50 cand Bal lucreaza in revista Free Press ca un cartoonist in Mumbai. El se simte înfundat de restricțiile impuse de superiori asupra atacurilor anumitor figuri politice.

Prin urmare, Bal demisionează și își începe săptămâna politică numită Marmik. Bal își dă seama că indienii de Sud au dominat afacerile și birourile din Mumbai și au privit în jos pe Maharashtrienii. Prin desene animate și mai târziu discursurile sale, el începe să-i informeze pe fiii solului că ar trebui să lupte pentru drepturile lor și să nu lase pe “străini” să preia conducerea Mumbaiului.

Discursurile sale încep să-i motiveze pe Maharashtrieni și încep să lupte pentru drepturile lor. Pe măsură ce statutul și popularitatea lui cresc și încep să fie abordat ca Balasaheb, el își plutește propriul partid politic, numit Shiv Sena, în 1966.

Partidul suferă multe sufocări și coborâșuri, dar încet își face amprenta. În anii ’80 însă, Balasaheb își schimbă agenda și devine pro-Hindutva. Shiv Sainiks joacă, de asemenea, un rol de jucat în demolarea lui Babri Masjid în 1992, ceea ce duce la revolte și la un șir larg de șoc în întreaga țară. Cum Balasaheb tunde această criză fără teamă și, de asemenea, depășește alte provocări din restul filmului.

Povestea lui Sanjay Raut din filme indiene online Thackeray este interesantă și câștigătoare, de vreme ce un film despre o figură politică atât de puternică în sine este o idee grozavă. El sa concentrat pe cele mai notabile și chiar mai puțin cunoscute episoade ale vieții lui Balasaheb (întâlnirea cu premierul Indira Gandhi se evidențiază în această privință).

De asemenea, cele mai multe dintre aceste aspecte sunt controversate, iar acești factori cu siguranță îi atrag pe spectatori. Scenariul lui Abhijit Panse este angajat și, mai important, este masiv.

Filmul Thackeray a fost scris în așa fel încât să poată ajunge la cât mai mulți oameni posibil. Dialogurile lui Arvind Jagtap și ale lui Manoj Yadav sunt totuși acide și clare. Balasaheb nu a mâncat niciodată cuvinte în discursurile și interacțiunile sale, iar autorii dialogului au dreptate în această privință.