Teroare in Istanbul – Taken 2 (2012)

Liam Neeson revine în rolul lui Bryan Mills, fostul agent CIA care nu s-a dat în lături de la nimic pentru a-și salva fiica răpită în primul film Taken. În Taken 2: Teroare în Istanbul, Mills devine ținta unui personaj misterios, care caută răzbunarea, iar acesta trebuie să-și folosească talentele sale speciale pentru a-și proteja familia de o armată de mercenari care vrea să-i ucidă.

Faimosul realizator Luc Besson (co-scenarist și producător), co-scenaristul Robert Mark Kamen (care a lucrat și la primul film Taken, alături de Besson) și regizorul Olivier Megaton (Columbiana, Transporter 3) aduc pe marile ecrane Taken 2: Teroare în Istanbul, care vine după colosalul succes mondial al filmului Taken, lansat în 2008, film cu încasări de 224 milioane de dolari.

Publicul l-a aclamat pe Neeson în rolul lui Bryan Mills, un tată hiperprotector ale cărui talente – exersate în decursul multor operațiuni sub acoperire – au fost puse la încercare la mult timp după ce s-a retras din CIA. Hotărât să-și recupereze fiica, după ce aceasta fusese răpită dintr-un luxos apartament parizian, aventurile lui Bryan în Taken: Teroare în Paris au fost imediat înțelese și admirate de orice părinte. Și de această dată, Mills este în stare de orice pentru a-și recâștiga libertatea și a-și salva familia din mâinile mafioților.


Gen: Actiune, Crima, Thriller
Producator(i): Luc Besson, Robert Mark Kamen
IMDB: 6.3
Regia: Olivier Megaton
Actori: Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace


Taken 2 (2012) Online Subtitrat


Review Teroare in Istanbul – Taken 2

Taken 2: Teroare în Istanbul s-a lansat în cinematografele româneşti pe 12 octombrie; iar în weekendul premierei a adus în cinematografe un număr de 52.000 de spectatori; de aproape zece ori mai mult decât Teroare în Paris; primul film al seriei; lansat în 2008.

Producţia cu Liam Neeson în rol titular devine; astfel; a treia cea mai populară din 2012; după Cavalerul negru: Legenda renaşte şi Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă. Taken 2 a surclasat The Avengers/Răzbunătorii în box office-ul românesc anual.

Taken 2: Teroare în Istanbul devine; totodată; al doilea cel mai de succes film al lui Liam Neeson în România; după Cavalerul negru: Legenda renaşte; unde Neeson joacă rolul lui Ra’s Al Ghul. Taken 2 a fost ajutat şi de o distribuţie de aploare; asigurată de MediaProDistribution; pe 35 de ecrane; de şapte ori mai multe decât primul film; Taken.

În clasamentul popularităţii filmelor lui Liam Neeson din 2012 Taken 2 e urmat de Furia titanilor (cu peste 37.000 de spectatori români); unde Neeson este Zeus; Battleship – unde actorul îmbracă uniforma amiralul Shane (film cu 27608 bilete vândute în weekendul premierei) şi The Grey: La limita supravieţuirii; unde britanicul deţine rolul titular; şi pentru care 8799 de români au cumpărat bilet.