Terapie de cuplu – Hope Springs (2012)

Terapie de cuplu – Hope Springs (2012) Online Subtitrat


Regia: David Frankel
Actori: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell
An: 2012
Gen: Comedie, Drama, Romantice
IMDB: 6.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Terapie de cuplu – Hope Springs (2012)

Kay (Meryl Streep) și Arnold (Tomy Lee Jones) formează un cuplu devotat, dar plictisit, iar cei peste 30 de ani de căsnicie o determină pe Kay să încerce să-și condimenteze relația și să se reapropie de soțul său. În momentul în care află că un consilier marital de renume (Steve Carell) se află în orășelul Great Hope Springs, aceasta pune la cale un plan să-l convingă pe scepticul său partner să ia avionul și să urmeze o săptămână de terapie de cuplu.

Va fi suficient de greu pentru Kay să îl convingă pe încăpățânatul Arnold că terapia este benefică pentru relația lor, însă adevărata provocare pentru amândoi vine în momentul în care trebuie să renunțe la inhibițiile din dormitor și să încerce să reaprindă flacăra care i-a făcut inițial să se îndrăgostească unul de celălalt.

Vorbind strict din punct de vedere sentimental; principala caracteristică a epocii contemporane o reprezintă dezumanizarea. Goana după un trai mai bun; rutina zilnică și supertehnologizarea activităților umane au făcut ca oamenii să devină un fel de roboți tot mai lipsiți de personalitate și de sentimente. Întrebările ”Cine sunt?” și ”Ce-mi doresc eu?” sunt puse tot mai rar. Dezumanizarea se manifestă inclusiv în domeniul filmelor favorite: tot mai mulți cinefili vor să vadă filme cu supereroi și cu roboți; creându-și un univers propriu tipic persoanelor ce suferă de schizofrenie.