Tatăl meu și fiul meu – Babam Ve Oglum (2005)

Atunci cand a parasit casa parintilor sai in filmul Tatăl meu și fiul meu – Babam Ve Oglum pentru a merge la oras sa-si continue studiile, Sadik nu se mai gandea la o reintoarcere. Firea lui rebela il indemna sa aleaga un alt destin decat cel pe care l-ar fi avut daca ar fi ramas la ferma tatalui sau, Hüseyin. In anii tulburi ai anilor ’70, ca student, si mai apoi ca ziarist de stanga, Sadik din Tatăl meu și fiul meu – Babam Ve Oglum, se implica in politica, iar asta il face pe batranul sau tata sa-l renege intru totul.

Sadik se casatoreste, dar sotia lui moare la nasterea lui Deniz, primul lor copil. Dupa o lunga perioada de necazuri si greutati, Sadik se intoarce in satul natal, impreuna cu micul Deniz, desi stie ca va fi foarte greu sa reinoade relatiile cu tatal sau.

Despre realitatea Turciei contemporane din filmul Tatăl meu și fiul meu – Babam Ve Oglum, despre ce fac, ce simt şi cum gândesc oamenii acestei ţări, am aflat din romanele genialului scriitor turc Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel pentru literatură. Credeam că prin talentul lui scriitoricesc a obţinut maximum de emoţii din partea mea, cu ajutorul descrierilor ample făcându-mă să îi cunosc perfect personajele, să le înţeleg şi şă empatizez profund cu ele.


Regia: Çagan Irmak
Actori: Çetin Tekindor, Fikret Kuskan, Hümeyra
An: 2005
Gen: Drama
IMDB: 8.4


Babam Ve Oglum (2005) Online Subtitrat