Tărâmul visurilor – Beasts of the Southern Wild (2012)

Tărâmul visurilor – Beasts of the Southern Wild (2012) Online Subtitrat


Regia: Benh Zeitlin
Actori: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Lowell Landes, Pamela Harper
Anul: 2012
Gen: Aventura, Drama, Fantezie
Durata: 93 minute
IMDB: 7.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Tărâmul visurilor – Beasts of the Southern Wild (2012)

Tărâmul visurilor/Beasts of the Southern Wild este povestea lui Hushpuppy, o fetiță de șase ani care locuiește într-o comunitate izolată, separată de civilizație printr-un baraj care îi mărginește universul: Bathtub / Cada.

Hushpuppy locuiește doar cu tatăl său, Wink, și vede lumea ca un puzzle imens, format din bucăți care se potrivesc perfect. Atunci când o furtună dezlanțuită amenință comunitatea în care trăiește, iar tatăl ei se îmbolnăvește subit, Hushppupy simte cum ordinea naturală a tot ceea ce iubește se destramă în jurul ei. Mica eroină încearcă din răsputeri să restabilească ordinea în orașul care se scufundă, să-l ajute pe Wink și să supraviețuiască unei catastrofe de proporții epice.

Beasts of the Southern Wild a fost cu siguranta surpriza in acest sezon al Oscarurilor, insa filmul in sine este o surpriza, pentru ca vine ca o revelatie a faptului ca inca se mai pot face povesti magice la Hollywood. Beasts of Southern Wild este un film unic, o bijuterie de care te indragostesti atat de mult incat n-ai vrea sa te desparti de ea niciodata.

Quvenzhané Wallis este sufletul filmului. Actrita a batut 3500 de candidate; a invatat sa citeasca pentru acest film si a dat tot ce a avut mai bun din ea. Chiar daca poate se bazeaza pe instinct mai mult si mai putin pe talent; Wallis este electrizanta cand apare si o “forta a naturii” asa cum a numit-o celebrul critic Roger Ebert. O surpriza placuta este si Dwight Henry; tatal fetitei in film; care; la fel ca micuta Wallis; nu are nici un fel de experienta actoriceasca si meseria lui este de patiser. Sa faci un film atat de impresionant fara actori cu experienta este un miracol.