Tag (2015)

Tag (2015) Film Online Subtitrat

Titlu original: Film Online Subtitrat
Regia: Sion Sono
Scenariu: Yûsuke Yamada, Sion Sono
Actori: Reina Triendl, Mariko Shinoda, Erina Mano
Anul: 2015
Gen: Actiune, Fantezie, Groaza
IMDB: 6.3

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Tag este de a treia lansare regizor japonez nonconformist Sion Sono a unui ardezie-șase filme programată pentru 2015, și se va ajunge, probabil, cele mai interesante și inovatoare a lotului. Alternând între scene de splendoare vizuală și neobosit gore, cel mai recent film Sono – care se învârte în jurul valorii de femei tinere care încearcă să fugă dintr-o prezență paranormale criminală și oameni psihotice – este prin absurd devine și care afectează, sângeroase și frumos, carnal și cerebrale.

Nu e un mix făcut pentru mainstream, și eliberarea de Tag în Japonia, la 12 iulie nu a reușit să imite topuri succesul lui Sono alimentate cu stele, dar dramă structural convențional proxenet-și-prostituată Shinjuku Swan la începutul lunii iunie. La fel ca enfant de odinioară a lui teribil munca mai devreme, filmul va lăsa, probabil, un semn mai durabil departe de casă: proiectii sale la festivaluri fantezie-gen din Bucheon si Montreal ar trebui să fie începutul unui ciclu de rezervări pentru secțiuni de screening la miezul nopții, în Asia sau festivaluri cu tematica asiatica.

Tag nu este cu siguranță tarif la matineu pentru cei slabi de inimă. Chiar și pentru cei care au văzut Sono lui anterioare notorii Gore-festivaluri, cum ar fi Strange Circus sau Kill Bill-mimând De ce nu te juca în iad ?, prima parte a filmului va veni în continuare ca un șoc viscerala, ca un vânt misterios sosește din nicăieri brusc (și literalmente) grevă două încărcături antrenor de elevele în jos, pe un drum de țară. Singurul supraviețuitor al acestei calamități este Mitsuko (austriac-japonez actorul Reina Triendl), care ocoleste criminale și jetul de aer fuge într-un oraș în care, într-un fel, studenții ea nu știe recunosc ei ca un vechi prieten și coleg.

Mitsuko a ușurat abia în noul ei mediu cand vremurile ei bune sunt spulberate de încă o altă baie de sânge. Pe termen din nou, povestea ei morphs în cea a Keiko (Mariko Shinoda), o femeie în vârstă de 25 de ani, pregatindu pentru nunta ei, în cazul în care zâmbete fericite și invitații bine care doresc, în curând se topesc departe ca ea se repezi în jos pe culoar spre o potențial purgatoriu cum ar fi în viitor. Croindu-și drum-o din mizerie, zborul apoi duce la un maraton în care alergător Izumi (Erina Mano) concurează împotriva ticăloși și monștri de spargere pe scena din capitolul precedent.

Singurul element de existență subliniind toate cele trei personaje “, este nevoia de a rula fara sfarsit pentru supraviețuire. Această premisă se bazează pe 2001 romanul Yusuke Yamada în care oamenii împart un nume de familie similare sunt vânate în jos (sau “a Tag” ca în jocul copiilor) și a ucis. Adaptari au apărut deja în masă în ultimul deceniu – inclusiv o franciza de cinci filmul enorm intitulat The World Chasing – dar tag-ul ofera o plecare majora prin relocarea cea mai mare poveste într-o lume populată exclusiv de femei.

În timp ce celelalte filme Tag tind spre alegoriile politice convenționale similare cu epurarii, narativ tag-ul ar putea fi interpretată ca o poveste a opresiunii sociale bazate pe gen văzută de o femeie in curs de ritualuri de adolescenta si la maturitate. Intervențiile violente rupe scene lungi de solidaritate într-o lume fără oameni, sentimentul de optimism și libertate în mod viu capturat de filmare Tag drone și numere de post-rock cinematice din trupa japoneza Mono.

Această citire a tag-ul Sono ca un tract feministă este dat crezare ca filmul intră în actul său final, când totul este revelat despre adevărata natură a existenței celor trei protagoniști “și modul în care acestea ar putea ieși din acest cerc vicios misogin. Mischievously, Sono a produs o satira vizează atât fatis Fanboys și realizatorii de cinema exploatator, inclusiv el însuși.

Proaspăt din Gangsta greșită entuziastul din Tokyo tribului sau Shinjuku Swan, oferte Tag speranța că Sono rămâne nebun, băiat rău a început ca, oferindu-se că amestecul curios de furie si romantism care au modelat dramele psihologice delicate ale Clubului de suicid, a lui Noriko cina de masa sau Himizu.