Suspiria (2018)

Suspiria este o poveste sinistra bantuie in jurul unei companii de dans de faima globala, o poveste care o implica pe directoarea artistica a trupei (Tilda Swinton), pe o tanara si ambitioasa dansatoare (Dakota Johnson) si pe un psihoterapist care tine doliu (Lutz Ebersdorf). Unii vor cadea prada cosmarului. Altii se vor trezi in ultima clipa.

,,Senzatia tot mai intensa de spaima si dezorientare este manageriata in mod interesant, si exista o scena in care calitatile sportive ale lui Susie (Dakota Johnson) si dansul ei solo transmit, straniu, un fel de impuls telekinetic violent unei dansatoare din camera invecinata, intr-o coregrafie de violenta care agreseaza, la propriu, victima”.

Dakota Johnson joaca rolul lui Susie Bannion, o talentata tanara dansatoare dintr-o familie foarte religioasa din Ohio. Care vine in Berlinul anilor 1960 (filmul este de epoca, si este vizibil zidul Berlinului); pentru o proba la o prestigioasa companie de dans, condusa de pretentioasa Madame Blanc (Tilda Swinton). Tocmai atunci, o alta dansatoare, Patricia (Chloe Grace Moretz) si-a dat demisia in urma unei crize nervoase combinata cu schizofrenie incipienta.


Regia: Luca Guadagnino
Actori: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Doris Hick
An: 2018
Gen: Fantezie, Groaza, Mister
IMDB: 6.8


Suspiria (2018) Online Subtitrat


Trailer