Suspiria (1977)

Suspiria (1977) Film Online Subtitrat


Regia: Dario Argento
Actori: Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci
An: 1977
Gen: Groaza
IMDB: 7.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Suspiria

Suzy Banyon este o tanara americanca ce ajunge in Germania pentru a studia balet la o prestigioasa academie de dans. Suzy ajunge la scoala noaptea, in mijlocul unei ploi torentiale. Ea zareste o tanara blonda, care fuge panicata din cladire. Tanara este ucisa in mod brutal, iar Suzy incepe sa creada ca lucrurile nu sunt asa cum par a fi in scoala.

In timp ce alte crime monstruase au loc in scoala, Suzy incepe sa aiba momente inexplicabile de ameteala. Ea isi da seama intr-un final ca scoala de balet este adapostul unui grup de vrajitoare malefice.

În bizareria sa enigmatică, “Suspiria” lui Dario Argento ne amintește că nici un film nu este de fapt un simplu text, ci întotdeauna o experiență. Realizat într-un stil tipic european, filmul începe ca un giallo (thriller comercial) italian – cu o serie de crime spectaculoase puse în scenă ca un spectacol baroc. Dar Argento schimbă curând foaia, dezvăluind o lume nu de asasini cu măști sau cu mănuși, ci de forțe supranaturale, vrăjitoare malefice și magie neagră.

Dar “Suspiria” nu este numai un film care-și creează propriul subgen horror. Este în același timp produsul unei influențe stilistice particulare. Cea a mentorului lui Argento, Mario Bava, un pionier al multor genuri de film în cinematograful italian. Ale cărui efecte vizuale deosebite erau realizate cu o uimitoare inteligență și economie de mijloace. Poate cea mai durabilă contribuție a lui Bava la cinematograful modern este tipul de filmare în secvențe inexorabile. Pe care Argento și-l însușește cu mult succes și care astăzi, grație unor regizori precum Martin Scorsese sau Sam Raimi. A devenit un element de bază al limbajului cinematografic.