Stefan Zweig Farewell to Europe (2016)

Stefan Zweig Farewell to Europe (2016) Film Online Subtitrat


Titlu Romania: Stefan Zweig Adio, Europa!
Regia: Maria Schrader
Actori: Barbara Sukowa, Tómas Lemarquis, Josef Hader
An: 2016
Gen: Drama
IMDB: 6.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Stefan Zweig Farewell to Europe

“Stefan Zweig: Adio la Europa” este un film care, deși unul bun, ma lăsat ușor nesatisfăcut. Am fost interesat, uneori impresionat, de alții amuzat de filmul lui Maria Schrader. Dar în cele din urmă nu a fost complet cucerit.

* Interesat de faptul că Zweig se numără printre scriitorii mei preferați și că mi sa dat posibilitatea de a-mi revizui viața și ideile (chiar dacă într-o manieră restrânsă ca aici) nu mă poate lăsa indiferentă.

În plus, distribuția, compusă din actori austrieci, germani și portughezi, este aleasă până la perfecțiune. Josef Hader întruchipează cel mai convingător pe marele scriitor, iar Barbara Sukowa ca Friderika, fosta sa soție. Este sinele ei obișnuit competent. Cât despre Aenne Schwarz, ea dezvăluie o personalitate atrăgătoare ca Lotte, a doua soție a lui Stefan.

Impresionat de virtuozitatea regizorului Schrader (secvența de deschidere orbitoare stabilită la clubul Jockey, cea care închide imaginea corpului mort al lui Zweig și a lui Lotte în afara camerei, cu excepția unei reflecții tranzitorii în oglinda unui dulap). Amuzat de umorul indescriptibil al secvenței lungi, care a pus capăt recepției dezordonate a lui Ștefan și a lui Lotte, într-un sat îndepărtat din Bahia State, primarul plin de hențe dăduse o adresă stângace aflată sub controlul soției sale dominative.