Stanley & Iris (1990)

Stanley & Iris (1990) Film Online Subtitrat


Regia: Martin Ritt
Actori: Jane Fonda, Robert De Niro, Swoosie Kurtz
An: 1990
Gen: Drama, Romantice
IMDB: 6.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Stanley & Iris

Iris lucreaza in fabrica si inca se reface dupa moartea sotului. Singura cu casa pe cap, cu responsabilitatea unei fete adolescente, a intrat in rutina si oboseala lipsei de orizont.

Dar totul se schimba cand il cunoaste pe bucatarul Stanley. Cand acesta este concediat pentru ca nu stie sa citeasca, Iris ii devine profesoara. Incet, intre ei se incheaga o poveste de dragoste.

Acest lucru nu poate fi un clasic memorabil, dar este o poveste emoționantă, cu o temă importantă, care subliniază importanța alfabetizării în societatea modernă și consecințele carierei și ale vieții devastatoare pentru orice persoană nefericită care nu are această abilitate vitală.

Povestea se învârte în jurul lui Iris, văduvă care se familiarizează cu o colegă angajată la locul de muncă din fabrică, un muncitor analfabet de cafeterie numit Stanley. Iris descoperă că Stanley nu poate citi, iar după ce își pierde locul de muncă, îi dă lecții de lectură acasă în bucătăria ei. Desigur, așa cum ați putea prezice, cei doi, deși inițial prudenți de implicare, își dezvoltă sentimentele unul pentru celălalt …

Jane Fonda joacă cu competență rolul lui Iris, o femeie cu probleme proprii, care se confruntă cu un loc de muncă lipsit de perspective, doi copii adolescenți (unul însărcinat), o sora șomeră și soțul ei abuziv. Cu toate acestea, Robert DeNiro este, desigur, strălucit în portretul său enorm al inteligentei și inventivului, dar analfabet, Stanley, aducând o demnitate rolului care dă respect. Nu sunt tânărul tău tânăr tipic yuppie tipic, așa cum se descrie în general în romance pe ecran, ci o clasă obișnuită de lucru, o pereche de vârstă mijlocie care se luptă destul de jos cu pământul.