Spider-Man: Far from Home (2019)

În Spider-Man: Far from Home – Omul păianjen: Departe de casă, Tom Holland revine în rolul super-eroului prietenos din vecini, care după evenimentele din Avengers: Endgame – trebuie să intervină pentru a se opune noilor ameninţări puse în faţa lumii noastre, care s-a schimbat pentru totdeauna.

Filmul extinde universul Spider-Man, scoţându-l pe Peter Parker din zona de confort a casei sale din Queens, New York, pentru a-l trimite în Europa, în ceea ce se presupunea că va fi o vacanţă şcolară – dar care se transformă în cea mai mare provocare şi aventură epică de până acum.

Nick Fury, fostul şef al S.H.I.E.L.D., îi spune lui Peter că Spider-Man va trebui să facă faţă unei noi provocări, aceea a Creaturilor celor patru elemente fundamentale: pământul, aerul, apa şi focul. Creaturile monstruoase au scos capul printr-o gaură a universului… după şocul creat de evenimentele din Avengers: Infinity War şi Avengers: Endgame.

Spider-Man: Far from Home (2019) Online Subtitrat


Titlu Romania: Omul-Păianjen: Departe de casă
Regia: Jon Watts
Actori: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal
An: 2019
Gen: Actiune, Aventura, SF
IMDB: 7.8


Spider-Man: Far from Home (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review Spider-Man: Far from Home (2019)

Peter îl întâlneşte apoi pe Quentin Beck, un super-erou, cunoscut și ca Mysterio, care vine de pe o planetă alternativă Pământului şi care e hotărât să pună capăt asaltului acestor creaturi ale elementelor fundamentale.

Departe de casă, Peter trebuie să-şi protejeze prietenii, să salveze lumea, să se ridice la înălţimea unei provocări căreia numai el îi poate face faţă şi să se împace cu destinul său de Spider-Man.

In Spider-Man: Far from Home – Omul păianjen: Departe de casă totul începe la scurtă vreme după finalul lui Avengers: Endgame, iar scenariul nu se sfieşte deloc să menţioneze vidul de popularitate şi nesiguranţa create de dispariţia câtorva dintre cei mai adulaţi şi influenţi Răzbunători.

În acest context, Peter (Tom Holland) nu vrea decât o pauză şi anume o excursie în Europa alături de colegii de clasă, o aventură în timpul căreia puştiul intenţionează să o cucerească pe MJ (Zendaya). Doar că Nick Fury (Samuel L. Jackson) are alte planuri pentru “supereroul de cartier”, iar Peter va ajunge curând să lupte printre cele mai populare obiective turistice de pe vechiul continent, începând cu Veneţia.

După desfăşurarea de forţe din Endgame, noul film cu Spider-Man: Far from Home – Omul păianjen: Departe de casă este o gură de aer proaspăt şi o binevenită schimbare de ton şi anvergură. Este foarte amuzant faptul că, în timp ce intenţia lui Peter este să se distreze şi să se apropie de sarcastica MJ, destinul îl obligă să jongleze în situaţii tot mai periculoase, în încercarea de a-şi salva prietenii şi de a-şi păstra anonimatul. Poate că povestea nu este animată de foarte multă ambiţie, dar tonul şi efectele speciale transformă Departe de casă într-un film perfect de vară, numai bun pentru două ore de escapism în răcoarea şi întunericul sălii de cinema.

Jake Gyllenhaal este şi el foarte bun în rolul lui Quentin/Mysterio, un bărbat venit de pe un Pământ alternativ distrus de acţiunile a patru villaini ale căror proprietăţi omagiază cele patru elemente. În apropierea sa de Mysterio, dar şi în relaţia cu Happy (Jon Favreau) şi Nick Fury noua aventură a lui Spider-Man: Far from Home discută în substrat despre cât de importante sunt modelele şi încurajarea, dar şi despre cât de devastatoare a fost pentru Peter despărţirea de Tony Stark.

La finalul filmului sunt două secvenţe pe care îţi recomandăm să nu le pierzi. Una resetează complet relaţia lui Spider-Man: Far from Home cu restul lumii şi oferă o simpatică reîntâlnire cu un actor din trilogia regizată de Sam Raimi. Cealaltă pare a fi doar un iepure scos din pălărie, dar ar putea avea un efect interesant asupra următoarelor filme Marvel.


Totul despre Mysterio

După evenimentele din Avengers: Infinity War şi Avengers: Endgame, Creaturile celor patru elemente fundamentale (pământul, aerul, apa şi focul) revin în forță, punând sub semnul întrebării existența omenirii. Mai mult împins de la spate, Peter trebuie să-și asume rolul de super-erou. Aliat îi este Quentin Beck/Mysterio (interpretat de Jake Gyllenhaal, nominalizat la Oscar), un supererou dintr-o altă dimensiune, cu un costum nemaivăzut și un chef monstru de a anihila maleficele creaturi. Lupta este însă aprigă, miza – uriașă, iar consecințele, greu de imaginat. A venit vremea ca Spider-Man: Far from Home, supereroul din vecini, să demonstreze că s-a maturizat și că poate prelua imensa responsabilitate pe care i-a lăsat-o moștenire mentorul său, Tony Stark alias Iron Man.

Watts spune că a vrut să aducă pe ecran un personaj din benzile desenate, care să fie inedit pentru spectatorii din cinematografe. „Mysterio este un ticălos fascinant din benzile desenate, care aici va fi transformat într-un erou, iar acest lucru se poate vedea pentru prima dată. Ideea de a-i asocia pe Spider-Man: Far from Home, Mysterio şi Nick Fury, care să se lupte împreună împotriva ameninţărilor globale ni s-a părut extrem de interesantă”.

Actorul Jake Gyllenhaal, nominalizat la Oscar, îl interpretează pe Mysterio, care vine dintr-o altă dimensiune, dintr-un univers paralel cu al nostru. Era esenţial ca noi să aducem în acest rol un actor cu inteligenţa lui Jake, care să dea adâncime personajului,” spune Pascal. „Deşi am vorbit mult despre Mysterio, abia după ce s-a implicat Jake, am reuşit să conferim personajului un alt nivel de umanism şi umor. Există întotdeauna dorinţa de a popula filmele pe care le realizăm cu actori îndrăgiţi, iar Jake este un bun exemplu de actor care îşi îmbogăţeşte personajul căruia îi dă viaţă.”

Watts adaugă: „Aveam nevoie de cineva care să intre cu uşurinţă în pielea unui super-erou şi care sa fie eventual următorul lider al Răzbunătorilor. Noi ştiam că Jake poate duce o responsabilitate de asemenea anvergură…”

„Am vrut să creez un personaj pe care să nu-l uitaţi”, susţine Gyllenhaal. „Beck are toate trăsăturile pe care le iubeşte un actor.”

În stilul unui adevărat super-erou, Mysterio nu numai că vrea, ba e chiar nerăbdător să lichideze Creaturile celor patru elemente. „Beck insistă că acestea reprezintă responsabilitatea sa,” spune Gyllenhaal.

Gyllenhaal a fost surprins şi de relaţia dintre Peter şi Beck, care nu e un mentor aşa cum era Stark, ci un prieten care înţelege prin ce trece Peter. Totuşi, Mysterio îl determină să accepte provocarea care-l aşteaptă. „Beck înţelege de ce e reticent Peter, dar îi explică faptul că această sarcină, indiferent de pericolele pe care le presupune, îi revine neapărat unui Super Erou,” afirmă el.

Watts adaugă că Beck trebuia să fie perceput ca un fel de prieten, „unchi îndrăgit” de către Peter. „Beck, care se simte ca un străin printre străini, îl vede pe Peter ca pe un potenţial aliat sau coechipier. În acelaşi timp, Beck îşi dă seama că Peter e un adolescent fără minte, care ar prefera vacanţa în schimbul salvării omenirii”.


Online Subtitrat

În Spider-Man: Far from Home - Omul păianjen: Departe de casă, Tom Holland revine în rolul super-eroului prietenos din vecini, care după evenimentele din Avengers: Endgame - trebuie să intervină pentru a se opune noilor ameninţări puse în faţa lumii noastre, care s-a schimbat pentru totdeauna.

Product In-Stock: https://schema.org/InStock

Editor's Rating:
5