Spectrul răzbunării – The Devil’s Backbone (2001)

Povestea The Devil’s Backbone este vazuta prin ochii unui baietel de 11 ani, Carlos (Fernando Tielve), care ajunge la Santa Lucia dupa moartea tatalui sau. Directoarea orfelinatului e Carmen (Marisa Paredes), o simpatizanta de stanga, si este ajutata de un profesor in varsta, Dr.Casares (Federico Luppi) si de Alma (Berta Ojea), o alta profesoara. Figura cea mai turbulenta este tanarul ingrijitor Jacinto (Eduardo Noriega), care crescuse si el in orfelinat si ramasese in continuare acolo ca sa afle unde ascunsese Carmen aurul cu care ii ajuta pe revolutionari. Jacinto este dur, manipulant si plin de ura fata de fostii lui profesori.

Pentru Carlos insa, nu el este cea mai de temut prezenta din orfelinat, ci o stafie care bantuie noaptea pe culoare vrand sa transmita celor vii un avertisment. Un baiat fusese ucis in noaptea in care bomba neexplodata a cazut in curtea orfelinatului si spectrul lui desfigurat pluteste in aer, ingrozindu-i pe baieti.

Ca nou-venit Carlos trebuie sa castige respectul celorlalti si intr-o noapte se expune de buna voie acestei stafii nelinistite cu care ajunge sa comunice. Mesajul lui Santis este totusi vag: Pleaca de aici. Multi dintre voi vor muri si copiii incearca sa inteleaga de unde va veni pericolul. Secretele adultilor arunca o umbra amenintatoare asupra lumii lor, iar tensiunile care se acumuleaza ziua capata intensitati sinistre in timpul noptii.


Titlu original: El espinazo del diablo
Regia: Guillermo del Toro
Actori: Marisa Paredes, Eduardo Noriega, Federico Luppi
An: 2001
Gen: Drama, Groaza
IMDB: 7.4


The Devil’s Backbone (2001) Online Subtitrat


Trailer