Aventurile lui Smallfoot – Smallfoot (2018)

O aventura animata pentru toate varstele, Smallfoot online subtitrat intoarce legenda „Bigfoot” cu susul in jos atunci cand un tanar yeti descopera ceva ce credea ca nu exista: un om. Desi nu a intalnit niciodata unul, stralucitul Migo este hotarat sa le arate semenilor sai existenta dificil de sesizat a omului. Intreaga actiune eroica ii asigura o anumita faima in cadrul tribului. Chiar si o sansa cu fata visurilor sale.

Dar misiunea extravaganta nu merge asa cum a fost planificata: descoperirea trimite comunitatea simpla de yeti intr-o alerta si confuzie totala; devenind inspaimantata de creaturile care roiesc dincolo de satul lor inzapezit. Va fi nevoie de o prietenie inteligenta si dificila care sa restabileasca ordinea si sa aduca pace intre cele doua lumi aparent ireconciliabile. Smallfoot online subtitrat este o poveste exuberanta despre prietenie, curaj si bucuria de a descoperi.

In spatele fiecarui film de animatie, exista intotdeauna o mare morala. Producatorii filmului Smallfoot online subtitrat au esuat complet sa transmita mesajul pe care l-au dat copiilor intr-un mod simplu, usor de inteles. Asta nu inseamna ca copiii nu se vor bucura de ea. Deoarece ofera niste glume bune aici si acolo, personaje dragute impreuna cu animatia, culorile si efectele care au fost minunate.

Aventurile lui Smallfoot - Smallfoot (2018) Online Subtitrat in Romana


Regia: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig
Actori: Channing Tatum, James Corden, Zendaya
An: 2018
Gen: Animatie, Aventura, Comedie
IMDB: 6.7


Smallfoot (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

Încă din primele minute ale filmului îl cunoaştem pe Migo (Ionuţ Ionescu), un tânăr yeti care de-abia aşteaptă să preia de la tatăl său dificila şi dureroasa, dar importanta sarcină de a trezi soarele catapultându-se în fiecare dimineaţă, cu creştetul înainte, într-un ditamai gong de metal. Comunitatea sa izolată trăieşte respectând întocmai legile dăltuite în multitudinea de pietre ce formează mantia liderului tribului, impozantul Păstrător al pietrelor (Gabi Costin). Cum pe una dintre acestea se precizează clar că Smallfoot (adică omul) nu există, Migo nu îşi va crede ochilor când, în urma unei aventuri, dă cu ochii cu un pilot de avion prăbuşit în munţi. Migo le va dezvălui semenilor săi extraordinara descoperire, dar spre marea sa uimirea va fi urgent alungat din comunitate, act ce-l va determina să găseasca dovada că smallfoot chiar există.

Smallfoot este făcut evident pentru publicul foarte tânăr. Cei mici vor aprecia glumele fizice (câte un personaj se izbeşte la tot pasul de ceva), accesoriile colorate, pufoasa blană a personajelor cu aspect de vată pe băţ, glumele “cu acordul părinţilor” şi aşa mai departe, dar publicul adult nu se va simţi deloc neglijat de scenariul scris de regizorul Karey Kirkpatrick (Over the Hedge/Peste tufiş). Mesajul filmului este mai mult decât actual şi invită la toleranţă şi la acceptarea celor pe care îi considerăm diferiţi de noi. În stilul propriu, filmul militează pentru construirea de poduri şi nu de ziduri, o abordare artistică tot mai prezentă în lumea artelor după declaraţiile antimexicane din Statele Unite şi isteria migranţilor din Europa.

Animaţia are multe elemente deranjant de familiare din alte animaţii ale genului (de exemplu un personaj foarte similar cu Oleg din Frozen), dar se eschivează de la folosirea unei reţete prin faptul că nu are un antagonist propriu-zis. Sau, mai bine zis, antagonistul filmului sunt intoleranţa şi ignoranţa. Smallfoot contrazice categoric celebrul “crede şi nu cerceta”, învăţându-şi publicul minor sau matur că uneori poate fi dezinformat cu cele mai bune intenţii. Rareori ai parte de un mesaj mai relevant ascuns într-un ambalaj mai colorat şi mai… pufos. Printre atâtea noi animaţii destinate exclusiv celor mici, Smallfoot poate fi apreciat de publicul de toate vârstele.