Singuri acasă – The Secret Life of Pets (2016)

Illumination Entertainment și Universal Pictures prezintă cel de-al cincilea lor proiect comun, animația Singuri acasă – The Secret Life of Pets online subtitrat, o comedie despre ce fac animăluțele noastre de companie după ce noi plecăm la serviciu sau la școală zi de zi.

Superstarurile Eric Stonestreet și Kevin Hart debutează ca voci de animație de lung metraj, și lor li se alătură Ellie Kemper, Lake Bell, Jenny Slate, Bobby Moynihan, Hannibal Buress și Albert Brooks.

Producători sunt Chris Meledandri, fondator și CEO Illumination, împreună cu Janet Healy, colaboratoarea sa de lungă durată, iar regizori sunt Chris Renaud (Despicable Me, Despicable Me 2) și Yarrow Cheney. Scenariul le aparține lui Brian Lynch, Cinco Paul & Ken Daurio.

Singuri acasă - The Secret Life of Pets (2016) Online Subtitrat in Romana


Regia: Chris Renaud, Yarrow Cheney
Actori: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart
An: 2016
Genuri: Animatie, Aventura, Comedie
IMDB: 6.5


The Secret Life of Pets (2016) Online Subtitrat


Trailer


Review The Secret Life of Pets (2016)

O reclamă în autobuzele din Roma pentru combaterea furturilor din mijloacele de transport înfățișa o animație cu o fetiță drăgălașă care avea o acadea în mână, fetiță ce se dovedea până într-un final a fi un rechin. Animația The Secret Life of Pets mi-a amintit de acea campanie de conștientizare adresată adulților, văzută la Roma într-o vacanță, tocmai petru că jocul dintre aparență și esență e unul dintre mesajele filmului. Mesaj ambalat în așa fel încât să fie înțeles de cei mici, dar să (mai) pună pe gânduri și pe adulți.

Aduții vor fi ținuți în priză și de ritmul alert al filmului plus gaguri, dacă nu au fost cuceriți de film chiar de la primele trailere, iar copiii cu siguranță vor vrea acasă măcar 10 din personajele animației.

Protagonistul, cățelul Max (Louis C.K.), ajunge să facă o călătorie nemaipomenită odată ce în căminul lui este adus pe nepusă masă un nou membru – Duke (Eric Stonestreet), un dulău lățos, murdar, (aparent) profitor, individualist, luat de la adăpost.

Planul de a scăpa de Duke îi aruncă pe Max, dar și pe noul lui „frate”, într-o aventură de proporții, un road movie animat în care – la final – nimeni nu mai este cel de la început și în care cei răi se dovedesc a fi inimoși, cei nepăsători – plini de inițiativă, cei frumoși și pufoși – cu gânduri sângeroase de răzbunare, animalele cu instinct de prădător – protectoare a celor mai lipsiți de apărare și așa mai departe.

Avem, așadar, o mulțime de eroi, creionați cu câte o notă caracteristică, aparent clișeistică (la care pe parcurs descoperim și reversul, fața cealaltă a medaliei, ca o regulă a portretului), încât ne rămân în minte, nu mai sunt masa de minioni din anteriorul film produs de Illumination Entertainment și Universal Pictures. Ceea ce la personajele secundare e suficient, pentru protagonist, cățelul Max, nu mai e suficient, senzația pe care o ai la final fiind că tocmai Max a fost cel mai firav schițat. Ne e simpatic, dar nu ne emoționează și nici nu empatizăm extraordinar cu el.

Dar puține sunt animațiile cu așa de multe personaje secundare adorabile. Avem o operațiune de căutare și salvare împănată cu tot soiul de peripeții. Și o animație cu culori preponderent pastelate, dătătoare de bună-dispoziție. Opțiunea pentru 3 D nu e doar un artificiu de marketing. Sunt vreo două secvențe din animație care mi-au dat un gol în stomac.