Shazam! (2019)

Toți avem puteri nebănuite de supererou ca in filmul Shazam! online subtitrat. E nevoie doar de puțină magie ca să le scoatem la suprafață. Billy Batson, de exemplu, nu trebuie decât să spună „SHAZAM!” astfel încât, dintr-un adolescent isteț de 14 ani să devină un ditamai supereroul, grație atingerii magice a unui vrăjitor.

Un suflet de copil într-un corp superdotat, Shazam profită de puterile sale exact așa cum ar face orice adolescent: se distrează folosindu-le! Poate zbura? Poate vedea prin pereți? Poate produce fulgere cu mâinile? Poate sări peste teste? Shazam va testa limitele abilităților sale cu naivitatea și bucuria unui copil. Însă va trebui să învețe rapid să își stăpânească puterile pentru a face față confruntării cu forțele distrugătoare ale dr. Thaddeus Sivana (Mark Strong).

Shazam! (2019) Online Subtitrat in Romana


Regia: David F. Sandberg
Actori: Zachary Levi, Djimon Hounsou, Mark Strong
An: 2019
Gen: Actiune, Aventura, Comedie
IMDB: 7.4


Shazam! (2019) Online Subtitrat


Trailer


Productie

Din 5 aprilie vine în premieră pe marile ecrane Shazam!, următorul supererou din universul DC Comics, care şi-a propus să impresioneze cu numeroasele sale efecte speciale şi incredibilul său umor.

Shazam! îl aduce de asemenea în rol principal pe Jack Dylan Grazer (“IT”), în interpretarea celui mai bun prieten al lui Billy. Distribuţia îi include de asemenea pe Faithe Herman (“This is Us”), Grace Fulton (“Annabelle: Creation”), Ian Chen (“Fresh Off the Boat), Jovan Armand (“Hawaii Five-0”), Marta Milans (“Killer Women”) şi Cooper Andrews (“The Walking Dead”).

Ancorat în universul DC, însă cu un umor aparte şi un ton care îl face ideal pentru mersul la cinema alături de întreaga familie, scenariul filmului Shazam!, este scris de Henry Gayden şi Darren Lemke, având la bază personaje din universul DC. Personajul Shazam a fost creat de Bill Parker şi C.C. Beck. Jeffrey Chernov, Christopher Godsick, Walter Hamada, Geoff Johns, Adam Schlagman, Richard Brener, Dave Neustadter, Dany Garcia, Hiram Garcia semnează genericul în calitate de producători executivi.

Echipa creativă a lui Sandberg il include pe directorul de imagine al filmului Annabelle: Creation, Maxime Alexandre, precum si pe production designer-ul Jennifer Spence, editorul de montaj Michel Aller si costumele Leah Butler.  Muzica este semnată de Benjamin Wallfisch (Blade Runner 2049, IT, Annabelle: Creation).


Sequel-ul lui Shazam! confirmat!

Universul Cinematografic Marvel pare să fi fost revitalizat odată cu succesul lui Shazam!, iar Warner Bros. are toate motivele să menţină tonul relaxat al filmelor DC, aşa că anunţul începerii lucrului la Shazam 2 nu este o surprinză.

Shazam! (2019) Online Subtitrat in Romana

TheWrap a aflat că Henry Gayden, scenaristul primului film, a început deja lucrul la sequel. Este de aşteptat ca mare parte din distribuţia centrală să revină, cu Zachary Levy în rolul eroului titular şi Asher Angel drept tânărul Billy Batson, cel care a primit abilitatea de a se transforma în sus-numitul erou. David F. Sandberg va reveni, cel mai probabil, în scaunul regizoral.

Shazam! a avut un debut de aproape 160 milioane de dolari în box office-ul internaţional şi a fost, în mare parte, bine primit de critici. Dacă pelicula Black Adam, despre care s-a spus recent că va începe filmările anul viitor (şi care îl va avea în rol central pe Dwayne Johnson), va fi lansată în timp util, l-am putea vedea pe Shazam confruntându-se în sequel chiar cu cel care îi egalează puterile.


Dwayne Johnson despre Black Adam

Shazam s-a lansat în acest week-end, cu încasări de 158,7 milioane de dolari internațional (la un buget de producție de 100 de milioane), iar Dwayne Johnson, unul dintre producătorii filmului, a ținut să le mulțumească fanilor pentru succesul la box office al filmului, intrat pe primul loc în clasamentul american. În același mesaj de pe contul său de Instagram, starul a dat asigurări că filmul Black Adam, un spin-off al lui Shazam!, va începe producția în prima parte a anului viitor.

Shazam! (2019) Online Subtitrat in Romana

Black Adam, un antierou aflat în directă legătură cu Shazam!, trebuia să apară în filmul cu Zachary Levi, însă într-o discuție cu realizatorii, Johnson i-a convins să îi rezerve propriul său film acestui personaj pe care urmează să îl intepreteze.

O primă variantă a scenariului a fost recent updatată de Adam Szytkiel și, potrivit unor surse apropiate acestuia, se pare că va include trei noi personaje DC – aceștia ar putea fi Hawkman, Stargirl și Atom Smasher. Hawkman a apărut în serialul Legends of Tomorrow, lansat în 2016, iar Stargirl va apărea în propriul serial DC (va fi lansat anul acesta).

„Black Adam este un antierou pe care abia aştept să îl interpretez. Mă ocup să dezvolt acest personaj de multă vreme, e ca şi cum face parte din ADN-ul meu acum. Sunt entuziasmat”, declara anterior Johnson.


Zachary Levi despre costumul lui Shazam

Zachary Levi, starul lui Shazam!, a luat în calcul un posibil sequel al producţiei DC într-un interviu acordat publicaţiei italiene Bad Taste. Filmul lui David F. Sandberg a primit comentarii apreciative şi entuziaste de la critici şi este aproape sigur că va avea succes major şi la box office. Chiar dacă sequel-ul nu a intrat deocamdată oficial în discuţiile producătorilor, Levi speră la o continuare, însă are şi câteva cerinţe legate de costum.

Shazam! (2019) Online Subtitrat in Romana

„Costumul meu mi se pare grozav. Dar m-am gândit la unele îmbunătăţiri care m-ar ajuta să îmi fie mai uşor să îl port şi să mă mişc în el”, a explicat Levi.

„Costumele acestea sunt create cu aspectul estetic în minte, mai mult decât cu cel al practicabilităţii şi al uşurinţei în mişcare, aş zice. Mi-ar plăcea să discut cu designerii noştri grozavi de costume şi să găsim o metodă prin care, să zicem, aş putea să merg la baie mai uşor cu el pe mine. Ar putea, de asemenea, face ceva şi cu firele care îl alimentează, dacă vor fi păstrate, ori s-ar putea gândi cum să le încorporeze în curea sau în ghete. Nu ştiu. Toate acestea sunt peste nivelul meu de cunoştinţe şi sunt de discutat de către cei de la DC şi de către ceilalţi realizatori”, a mai explicat actorul.

Însă orice modificare adusă costumului implică o discuţie legată de aspectul supereroului din benzile desenate: „Ar trebui să păstrăm înfăţişarea lui din benzile desenate? Este ok cum arată acolo? Sunt multe întrebări care se ivesc aici, dar e totuşi grozav aşa cum am început. Ca în multe alte aspecte ale vieţii însă, ar fi loc de îmbunătăţiri”, a adăugat el.