Selma (2014)

Selma (2014) Film Online Subtitrat


Gen: Biografie, Drama, Istorice
Producator(i): Paul Webb
IMDB: 7.5
Regia: Ava DuVernay
Actori: Tim Roth, Giovanni Ribisi, David Oyelowo, Cuba Gooding Jr.


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Selma

Personajele centrale ale filmului vor fi Martin Luther King, soția sa – Coretta Scott King. Si Președintele Lyndon B. Johnson, povestea concentrându-se pe relația dintre King și Johnson. Precum și asupra celor trei incursiuni din segregatul oraș Selma (Alabama) către Montgomery, în 1965. Pentru a se obține susținerea Mișcării pentru Drepturi Civile.

Filmul este inspirat dintr-o poveste adevarata si relateaza evenimentele petrecute pe o perioada de 3 luni a anului 1965. Cand Martin Luther King a organizat si condus o puternica si riscanta campanie pentru egalitatatea dreptului la vot. Opozitia violenta a autoritatilor agraveaza situatia conflictuala.

Momentul culminant si istoric este marcat de marsul negrilor de la Selma la Montgom una dintre cele mai semnificative victorii pentru miscarea dreptului civil. Si lupta lui Martin Luther King care a schimbat pentru totdeauna istoria lumii. Si mai vedem puterea de influenta a televiziunii (aflata la inceputurile ei), care doar prin imaginmery. In urma caruia presedintele Johnson a semnat Actul in care era aprobat dreptul la vot al populatiei de culoare. In Selma vedei reuseste sa mobilizeze si sa atraga americani albi la miscarea lui King.