Șefa a intrat la apă – Little (2019)

Regina Hall in filmul Șefa a intrat la apă – Little (2019) online subtitrat, pe care o știm din Girls Trip, și Marsai Martin, din serialul Black-ish sunt protagonistele comediei Șefa a intrat la apă, prima, în rolul președintei unei companii IT de succes, iar cea din urmă, în versiunea adolescentină a acesteia, care se trezește într-o dimineață că are acum 13 ani, fix înaintea unei prezentări de care depinde viitorul firmei ei.

Issa Rae (Insecure), este April, multîncercata ei asistentă personală și singura care cunoaște secretul – și anume că torționara ei este acum captivă în trupul unei fetițe. Șefa a intrat la apă este o comedie ireverențioasă despre prețul succesului, puterea solidarității feminine și despre o a doua șansă de a te maturiza așa cum trebuie.

Șefa a intrat la apă - Little (2019) Online


Regia: Tina Gordon
Actori: Regina Hall, Issa Rae, Marsai Martin
An: 2019
Gen: Comedie, Fantezie, Romantice
IMDB: 5.3


Little (2019) Online Subtitrat in Engleza


Trailer Șefa a intrat la apă


Review

Personajul principal este Jordan (Regina Hall), o afaceristă de succes care îşi tratează vecinii, angajaţii, amanţii şi cam pe oricine îi intră în raza vizuală ca pe nişte gunoaie. Principala ei victimă, poate şi pentru că petrec atâta timp împreună, este April (Issa Rae), asistenta lui Jordan, şi tot ea este chemată urgent în ajutor atunci când minunea se produce: în urma unei magii misterioase, agresiva Jordan se trezeşte într-o bună dimineaţă exact aşa cum arăta în adolescenţă. Nu trece mult până când Jordan (acum interpretată de Marsai Martin) îşi dă seama că tupeul şi agresivitatea nu funcţionează la fel de bine atunci când ai 14 ani…

Este puţin înspăimântător faptul că două comedii folosesc imaginea femeii de afaceri agresive, categorice şi capricioase pentru a sugera că numai călcând pe cadavre şi umilindu-i pe cei din jur o femeie de culoare îşi poate face loc într-o lume în care bărbaţii par să se simtă mai în largul lor. Evident, spectatorul rămâne la sfârşit cu mesajul filmului, care propovăduieşte buna înţelegere şi încurajează comunicarea, dar până atunci atât Şefa a intrat la apă, cât şi Ce-şi doresc bărbaţii îşi chinuie publicul cu un personaj realizat în tuşe atât de groase, încât pare mai degrabă un coşmar decât o persoană în carne şi oase.

Avantajul premierei de vineri este faptul că Regina Hall (care, fie-ne iertat, arată exact ca Taraji P. Henson, protagonista din Ce-şi doresc bărbaţii) petrece mai puţin timp pe ecran, locul ei în lumina reflectoarelor fiind repede luat de mai interesantele Issa Rae şi Marsai Martin. Amândouă actriţele sunt puţin cunoscute cinefililor, dar se bucură de o imensă popularitate datorită serialelor care le-au făcut celebre: Issa Rae pentru Insecure (prime două sezoane sunt excelente, dar noi am renunţat la serial la al treilea sezon), iar Marsai Martin pentru Blackish. Amândouă au o chimie foarte bună pe ecran, reuşind să distragă atenţia de la glumele care uneori nu funcţionează şi de la clişeele supărătoare.

Un mare plus al lui Little (2019) online subtitrat (mai ales în comparaţie cu Ce-şi doresc bărbaţii) este faptul că-şi obligă protagonista matură să facă faţă unui mediu impropriu: gimnaziul. Este un moment potrivit pentru comedie să discute provocările vieţii de la şcoală şi să arate cât de importante sunt experienţele noastre din adolescenţă pentru o bună integrare în societate mai târziu. Little nu se sfieşte să arate cu degetul diverse forme de bullying, sugerând nu foarte subtil că în faţa unor dificultăţi unele reacţii sunt mai sănătoase pe termen lung ca altele.

Da, contextul a fost folosit şi răs-folosit în multe filme până acum (în Freaky Friday chiar într-o formulă extrem de apropiată de Little (2019) online subtitrat), dar nu se întâmplă niciodată prea des ca în programul cinematografelor să apară o premieră care să poată discuta atât pe limba părinţilor, cât şi pe cea a copiilor lor adolescenţi. Amândouă generaţiile pot învăţa din film că nu agresivitatea şi în niciun caz nu zidurile sunt soluţia unei comunicări reuşite şi că a fi ajutat sau a cere ajutorul nu ne face mai slabi, ci mai puternici.