Secrets of War – Oorlogsgeheimen (2014)

Secrets of War – Oorlogsgeheimen (2014) Online Subtitrat


Gen: Drama, Familie, Istorice
Producator(i): Karin van Holst Pellekaan, Jacques Vriens
IMDB: 7.2
Regia: Dennis Bots
Actori: Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers, Michael Nierse


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Secrets of War – Oorlogsgeheimen (2014)

Desfășurându-și evenimentele în perioada când germanii au ocupat Olanda, filmul prezintă războiul văzut prin ochii a doi băieți. Tuur este fiul inteligent, dar indisciplinat al unei familii de liberali care își țin capetele plecate și susțin rezistența în secret; cel mai bun prieten al său este Lambert, un băiat care provine dintr-o familie de colaboratori. Pe lângă diferențele de viziune politică pe care le au familiile, relația lor de prietenie este încurcată și mai tare atunci când în ecuație intervine o fetiță misterioasă pe nume Maartje. Aceasta se împrietenește cu amândoi, însă alege să spună un secret doar unuia dintre ei. Care este secretul ei și de ce-l mărturisește doar unuia? Acest lucru amenință să le distrugă prietenia.

O poveste plasată în Olanda celui de-Al Doilea Război Mondial, ţară aflată în acel moment sub ocupaţia Germaniei Naziste.
În mijlocul conflictului mocnit dintre cetăţenii ce încearcă să îşi asigure hrana şi să păstreze valorile tradiţionale nealterate şi cei dornici să se afirme în noul regim şi pe fondul confruntării deschise dintre mişcarea de rezistenţă şi trupele naziste, se înfiripă o frumoasă prietenie între doi băieţi – vechi şi uniţi tovarăşi de joacă şi o fată nou intrată în comunitate.