Secretele Pentagonului – The Post (2017)

Steven Spielberg revine pe marile ecrane alături de Meryl Streep şi Tom Hanks cu Secretele Pentagonului – The Post, un film care aduce în prim plan subiectul controversat al unuia dintre cele mai mari scandaluri care au vizat vreodată Pentagonul.

În rol principal îl regăsim pe Tom Hanks, care îl interpretează pe editorul Ben Bradley, cel care alături de Katharine Graham (Meryl Streep). Prima femeie editor al unui ziar american important, se aruncă într-o cursă contra-timp împotriva publicaţiei The New York Times. Miza este deconspirarea unei mari muşamalizari guvernamentale. Care implică informaţii referitoare la trei decenii de activitate a patru preşedinţi de stat.

Pentru a reuşi, Ben Bradley şi Katharine Graham trebuie să-si depăşească propriile neînţelegeri, în timp ce carierele lor sunt pe cale să fie distruse, iar libertatea lor este mai fragilă ca oricând.

După ce cotidianul Washington Post a decis să publice în 1971 o serie de documente clasificate. Secretele guvernamentale aflate au aruncat în aer scena politica din SUA. Află întreaga poveste din 23 februarie, în cinematografele din toată ţara în explozivul “The Post. Un film distribuit de Vertical Entertainment.


Regia: Steven Spielberg
Actori: Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk
An: 2018
Gen: Biografie, Drama, Istorice
IMDB: 7.2


The Post (2017) Online Subtitrat


Review Secretele Pentagonului – The Post

Filmul este despre altceva – e vorba despre libertatea presei. În parte dramă procedurală, filmul se înscrie în categoria subiectelor bine vs. rău, adevăr vs. minciună. Un preşedinte care nu se sfieşte să încalce legea şi un ziar – Washington Post – care preferă să rişte dispariţia de pe piaţă decât să accepte să nu îşi îndeplinească misiunea.

Evenimentele reale depăşesc happyend-ul de Hollywood: ziarul nu doar că va reuşi, dar va intra în istorie şi va stabili un precedent legal. „Presa nu trebuie să-l servească pe conducător, ci pe cei conduși”, e una dintre concluziile compendiului de judecată.

Galeria de personaje reconstituie cu bine lumea anilor 1970: Tom Hanks este şeful de redacţie; cu limbaj colorat; uşor arogant; dar perfect conştient de riscurile pe care şi le asumă; Meryl Streep (Kay Graham); proprietara ziarului; încearcă să îmbine poziţia de socialite cu rolul ei de antreprenor dar şi cu răspunerea etică faţă de adevăr – şi este personajul care îşi asumă cel mai mare risc. McNamara; cel care a comandat raportul; iniţial secret şi apoi devenit subiect de ştiri; este mai degrabă demonizat – aceasta este şi imaginea cu care oficialul a rămas în ochii publicului american.