Scarface: The Shame of the Nation (1932)

Un gangster ambitios si violent din filmul Scarface: The Shame of the Nation online subtitrat ajunge in scurt timp aproape de varful mafiei, insa propriile slabiciuni il aduc ca un tobogan inapoi de unde a pornit.

Urmând apariției primelor filme cu gangsteri: ”Little Caesar” (ianuarie 1931) și ”The Public Enemy” (aprilie 1931), ”Scarface” prezintă ascensiunea și căderea lui Tony Camonte (Paul Muni), un gangster ambițios și lacom, în lumea crimei organizate din Chicago. După ce-și înlătură cu violență toți rivalii și își stăpânește cu brutalitate propria bandă, el devine tot mai nechibzuit și sigur pe sine, permițând coalizarea împotriva sa a tuturor forțelor de poliție și a întregii opinii publice.

Personajul este inspirat de Al Capone, multe acțiuni din film fiind asemănătoare cu asasinatele violente comise de personajul real, ca și prezența aceleiași cicatrici care le-au adus ambelor personaje porecla de Scarface. Povestea este memorabilă, evoluția acțiunii fiind rapidă și dozată cu profesionism. Interpretările actorilor sunt în general bune, dar se simte totuși un oarecare teatralism și o atitudine prea ostentativă. Personajul Tony Camonte este singurul memorabil, deși îi datorează multe predecesorului Caesar Enrico “Rico” Bandello.

Scarface: The Shame of the Nation (1932) Online Subtitrat


Regia: Howard Hawks, Richard Rosson
Actori: Paul Muni, Ann Dvorak, Karen Morley
An: 1932
Gen: Actiune, Crima, Drama
IMDB: 7.8


Scarface: The Shame of the Nation (1932) Online Subtitrat


Trailer