Samson si Dalila – Samson and Delilah (1996)

Samson si Dalila – Samson and Delilah (1996) Film Online Subtitrat


Regia: Nicolas Roeg
Actori: Dennis Hopper, Elizabeth Hurley, Eric Thal
An: 1996
Gen: Aventura, Drama, Istorice
IMDB: 6.1


Samson si Dalila PARTEA 1:

Samson si Dalila PARTEA 2:


Sinopsis Samson si Dalila – Samson and Delilah

Ecranizarea faimoasei legende a tradarii puternicului Samson, cel care putea tine singur piept unei armate intregi, de catre frumoasa Dalila, din neamul filistenilor.

„Judecator” din secolul al XII-lea i.Hr., Samson a fost simbolul rezistentei israelite impotriva filistenilor -populatie pagana apartinand celui de-al doilea val al „popoarelor marii” care au atacat Egiptul antic in epoca, invinsi de faraonul Ramses, acestia s-au stabilit pe coasta meridionala a Palestinei, regiune careia i-au dat numele (Palestina inseamna „Tara filistenilor”), adoptand limba si elementele civilizatiei canaaneene.

Ulterior, filistenii au profitat de decaderea puterii egiptene si au incercat sa-si extinda autoritatea, ciocnindu-se de triburile israelite. Ei aveau sa dispara definitiv ca entitate etnica distincta din istorie in secolul al VlII-lea i.Hr. Revenim la uriasul Samson, pentru a reaminti cum si-a pierdut miraculoasele puteri herculeene din cauza unei femei.

Dupa ce erau salvati de Dumnezeu, israelitii uitau de minunile pe care Le facuse pentru ei. Reveneau la nelegiuiri si erau aspru pedepsiti. Din cauza conduitei lor nesabuite, au ajuns timp de 40 de ani in robia filistenilor, un alt popor invecinat. Ca de obicei, la greu, poporul lui Israel se intoarce la Dumnezeu si incepe sa implore indurare. In cele din urma, Domnul alege din mijlocul lor un nou judecator. Inainte ca el sa se nasca, Dumnezeu ii avertizeaza pe parintii acestuia sa-i lase parul sa creasca, sa nu-l tunda niciodata.

Copilul din biblia online subtitrat, era sortit sa devina „nazireu”(nazireii erau inchinati pe viata lui Dumnezeu, incepand inca din copilarie). In virtutea legamantului prin care erau consacrati lui Dumnezeu, nazireii isi lasau parul lung si se abtineau de la vin.