Safe (1995)

Ajuta cu o donatie | Help us donate

Safe (1995) film online subtitrat

Regia: Todd Haynes
Actori: Julianne Moore, Jean St. James, Dean Norris, Allan Wasserman, Xander Berkeley
Anul: 1995
Gen: Drama
Durata: 119 minute
IMDB: 7.1/10 din 7520 voturi

Tu nu-l observa întotdeauna, dar în timpul o mulțime de scene din “Safe” există un zumzet de nivel scăzut pe coloana sonora. Aceasta nu este o greșeală audio, dar un efect subtil: Aceasta sugereaza ca mașini răuvoitoare de un fel este întotdeauna la locul de muncă, undeva în apropiere. Aer condiționat, probabil, sau motoare electrice, motoare sau ralanti, trimiterea de gaze și produse reziduale în aer. Efectul este de a face mediul filmului în liniște amenințătoare.

Filmul Safe spune povestea lui Carol (Julianne Moore), care ar putea fi alergic la mediul ei. Ceva este cu siguranță a ajunge la ei. Ea locuiește într-o, antiseptic, de lux acasă afluent California de Sud. Singura ei taxe sunt să aibă grijă de sănătatea și aspectul ei. Ea lucrează la ora apă minerală sală de gimnastică, băuturi, supraveghează neliniștit personalul ei de uz casnic și participă “dejunuri de beneficii.” Soțul ei Greg (Xander Berkeley) este o figură îndepărtată, care nu destul de pare să o vadă. Într-o zi Carol prăbușește. Nu pare să existe un motiv medical pentru acest interval, și, în curând ea nu vedea un medic, dar un psihiatru, care sugerează că problema este în ea însăși.

El nu este de prea mare ajutor. Ea creste mai slab, mai mult speriat. Ea sufera atacuri de anxietate. Lumea pare a fi apropie de ei. În cele din urmă film, în cazul în care nu soțul ei, ajunge la concluzia că mediul este de a face rău ei. E atacat de materiale plastice, de ozon, produse chimice, fire de mare energie, poluare, aditivi, conservanți, gaze hamburger – toata lista de rufe.