S-a nascut o stea – A Star Is Born (2018)

Tragica poveste de dragoste S-a nascut o stea – A Star Is Born online subtitrat este centrata in jurul muzicianului Jackson Maine (Bradley). Care o intalneste pe tanara aspiranta Ally (Lady Gaga) si se indragosteste pe loc de ea. Desi nu mai spera sa devina cantareata vreodata, Ally cucereste publicul imediat; dupa ce Jack o convinge sa urce pe scena, la unul dintre concertele lui. Pe masura ce cariera lui Ally ia amploare in filmul S-a nascut o stea online subtitrat, povestea lor de dragoste se deterioreaza. Iar Jack se simte tot mai singur in interminabila lui lupta cu demonii interiori.

Povestea A Star Is Born online subtitrat este centrata in jurul muzicianului Jackson Maine (Bradley, care semneaza si regia) care o intalneste pe tanara aspiranta Ally (Lady Gaga) si se indragosteste pe loc de ea. Desi nu mai crede ca devine cantareata vreodata, Ally cucereste publicul imediat, dupa ce Jack o convinge sa urce pe scena, la unul dintre concertele lui. Pe masura ce cariera lui Ally ia amploare, povestea lor de dragoste se deterioreaza, iar Jack se simte tot mai singur in interminabila lui lupta cu demonii interiori.

Superstarul Lady Gaga, aflata la primul ei rol principal major, face echipa buna cu colegul ei de platou, Bradley Cooper, nominalizat la Oscar, scrie presa de la festival. Impreuna, cei doi sunt o echipa castigatoare, cel putin din perspectiva criticilor.

S-a nascut o stea - A Star Is Born (2018) Online Subtitrat in Romana


Regia: Bradley Cooper
Actori: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott
An: 2018
Gen: Drama, Muzicale, Romantice
IMDB: 7.8


A Star Is Born (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

A Star Is Born, cu Lady Gaga și Bradley Cooper protagoniști, rulează în premieră pe marile noastre ecrane, prezentând o poveste care există de când e Hollywood-ul. Filmul vorbește, pe de o parte, despre o dragoste devotată și curată iar pe de alta surprinde esența lumii artiștilor și scenei, în care – oricât ai fi de talentat – nu este suficient; în același timp, și pentru starurile consacrate care se confruntă cu probleme, eșecul pândește insidios.

Personajul lui Bradley Cooper este dedicat partenerei la fel de mult precum e dedicat chitarei și scenei, iar sentimentul e reciproc. Filmul nu caută nici derapaje morale, nici sentimente complexe. Este o poveste caldă de iubire, în locul unde iubirea de obicei înseamnă doar un simplu cuvânt aruncat în vânt. Filmul prezintă așadar o poveste de dragoste idealizată, plasată în lumea industriei muzicale, o poveste în care personajele respectă valori tradiționale (familia, fidelitatea, corectitudinea), ceea ce e surpinzător tinând cont de mediul în care evoluează.

Oricât ar fi de plasat în actualitate cu staruri blues și tinere talente în devenire, este tributar unei povești de acum 80 de ani, iar rețeta lui este clasică. Dacă Lady Gaga e un star pop cunoscut și actual, a cărei prezență pe ecran este mult mai caldă decât în videoclipuri, iar Bradley Cooper poate avea ceva din muzicianul blues fără vârstă, acțiunea este fidelă poveștii originale, tratată oarecum sumar. El este un muzician veteran, o celebritate, a cărui succes și carismă ascund dependența de alcool și droguri. Ea este o tânără talentată, pentru care porțile succesului nu s-au deschis încă. Tema artistului talentat, cu mare potențial, dar care nu a atins încă succesul va rezona cu mulți spectatori și cu breasla cea mai numeroasă dintre cele cu drept de vot pentru premiile Oscar – actorii. Cântecele originale (în special Shallow) și coloana sonoră au asigurat un Oscar. Pentru unul dintre protagoniști urmează succesul, pentru celălalt declinul. Deja începutul filmului face spectatorul, chiar și cel care nu cunoaște povestea și nici nu a văzut celelalte ecranizări, să își dea seama cum se va încheia.

A Star is Born propune totuși o actualizare inspirată şi o omagiere a mai multor muzicaluri care au făcut istorie. Avantajul filmului pentru Oscarurile de la anul sunt tema, mesajul şi omagierea Hollywood-ului clasic. Dar să nu uităm că în 2017 bătălia a fost pierdută de un film ce omagia de asemenea Hollywood-ul, La La Land.

Odată cu acest film descoperim fața umană a lui Lady Gaga, pe de o parte, dar și pasiunea lui Bradley Cooper (protagonist dar și regizorul filmului) pentru cadrele strânse, făcute parcă să arate cu degetul membrilor Academiei fețele actorilor transfigurate de ceea ce interpretează. Marea reușită a lui Gaga nu e interpretarea, ci faptul că este ea însăși, că se arată în toată vulnerabilitatea ei. Cântăreața a mai avut apariţii în Machete Kills şi Sin City: A Dame to Kill For. A jucat episodic şi în serialul de televiziune American Horror Story: Hotel iar partitură i-a adus un Glob de Aur.

Povestea lui A Star is Born îşi are originea în filmul omonim din 1937, în care aspiranta la faimă era jucată de Janet Gaynor. O adaptare, cu Judy Garland în rol central, a fost lansată în 1954. Barbra Streisand şi Kirs Kirstofferson refăceau cuplul problematic de artişti – în care unul este în ascensiune, iar altul începe să cadă în dizgraţie – în filmul din 1976.

Filmul în premieră A Star is Born are un mesaj exact pe gustul Academiei (în ciuda încercărilor de diversificare a membrilor ei, Academia este în continuare dominată de bărbaţi caucazieni, mulți de vârsta a treia), este ajutat şi de popularitatea celor doi actori principali, dar şi de primirea entuziastă a criticilor şi a publicului.