Rocketman (2019)

Pelicula Rocketman (2019) online subtitrat inspirată din viaţa legendarului muzician Elton John, „Rocketman” este o odisee muzicală la confluența fanteziei cu realitatea, care îmbină lumea muzicii, celebrității și a modei.

Filmul îl urmărește pe Elton pornind din orășelul Pinner, de-a lungul drumului spre succes, dependență și suferință. Luptându-se cu imaginea privată, sexualitatea lui și problemele din copilărie, tânărul Elton găsește o salvare în muzica ce îl propulsează pe scena internațională. Este motivat de un alter ego de scenă, ce poartă costume extravagante și vede lumea prin niște ochelari mari, colorați.

Rocketman” duce publicul într-o călătorie necenzurată prin viața unui simbol, cu cele mai îndrăgite melodii ale lui Elton John.

Rocketman (2019) Online Subtitrat in Romana


Regia: Dexter Fletcher
Actori: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden
An: 2019
Gen: Biografie, Drama, Muzicale
IMDB: 7.5


Rocketman (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review Rocketman (2019)

Atunci când publicul rus va merge la cinema să vadă Rocketman , biografia semnată de către Dexter Fletcher a cântărețului Elton John, nu va vedea filmul întreg. The Guardian scrie că filmul în care joacă Taron Egerton a fost editat, mai multe minute fiind scoase, pentru a se conforma legilor ruse care interzic „propaganda homosexuală”. Cunoscutul critic de film rus Anton Dolin nota pe Facebook că „toate scenele cu sărut, sex și sex oral homosexual au fost înlăturate”.

Dolin adăuga pe rețeaua de socializare „cea mai groaznică parte este că scena finală a fost înlăturată”, referindu-se la o secvență de pe genericul final ce anunță viața actuală a lui John, care crește doi copii împreună cu partenerul său homosexual, David Furnish. Varianta rusă a filmului spune doar că John a înființat o fundație care luptă împotriva SIDA și încă lucrează cu partenerul său artistic Bernie Taupin (Jamie Bell). De asemenea, și scenele cu droguri au fost înlăturate.

Totuși, Ministerul Culturii din Rusia a relatat vineri pentru Interfax că nu se face responsabil de înlăturarea scenelor, aceasta fiind „răspunderea exclusivă a distribuitorului filmului. Elton John este popular în Rusia și a continuat să țină turnee acolo chiar și după aprobarea legii anti-gay din 2013, care viza în special evenimentele publice precum paradele gay”.

Conform legii ruse, „orice afișare homosexuală în public este interzisă în Rusia, pentru a-i proteja pe minori de efectele negative ale unor informații favorabile unor relații contra naturii”.

Amnesty Internation a ripostat deja la aceste știri într-un comunicat de presă, descriind că „cenzura filmului este un alt exemplu prin care ”Legea propagandei gay” din Rusia subminează libertatea și încurajează homofobia”. Organizația declară că „distribuitorul filmului a depășit chiar cerințele legale. Filmul are un rating 18+, ceea ce oricum implică interdicția ca publicul minor să aibă acces la film~.

Natalia Zviagina, director pe teritoriul rus al Amnesty International, a cerut ca scenele cenzurate să reapară în film, comentând că: „cenzura homofobă a unui film despre Elton John este la fel de ridicola ca insultarea comunității LGBT și a oricărei persoane care apără demnitatea și nediscriminarea. Cenzura oricărei expresii de afecțiune dintre doi oamen, fie și de același sex, această versiune mutilată a filmului insultă și dezumanizează relațiile gay”.

Fletcher explica pentru Indie Wire de ce se impune un rating interzis sub 18 ani pentru film: „Paramount a aprobat un film interzis sub 18 ani. Povestea lui Elton era fără interdicții, fără dubii. Există mai multe nivele pentru acest rating. Nu s-a dorit un film pentru toate vârstele. În același timp, era clar de la început că filmul trebuia să arate relațiile erotice ale lui Elton. Ele au fost întotdeauna dificile și extreme. Nu ne-am făcut iluzii… Niciodată producătorii nu au făcut asupra noastră presiuni, și există conținut interzis sub 18 ani. A trebuit să justific unele lucruri, dar nu mai mult ca în alte filme”.


Totul despre Rocketman

Rocketman , peliculă inspirată din viaţa legendarului muzician Elton John, are premiera la noi pe 31 mai. Bryce Dallas Howard, Taron Egerton și Richard Madden sunt capetele de afiș ale acestui muzical biografic.

„Acest film este despre începutul carierei mele”, spune Elton John. „Era o vreme extraordinară și ireală, și așa am vrut să fie și filmul.”

Nu este o surpriză că tehnicile convenționale de producție cinematografică nu ar fi mers în cazul poveștii lui Elton John – pur și simplu nu s-ar fi potrivit. Transformarea lui Elton dintr-un copil-geniu timid, Reginald Dwight, într-un superstar global a fost tulburătoare, scandaloasă și de-a dreptul periculoasă, fiind totodată fascinantă și curajoasă. Un film obișnuit nu ar fi arătat povestea adevărată.

Bine ați venit la „Rocketman ” – o odisee muzicală la confluența fanteziei cu realitatea, care îmbină lumea muzicii, celebrității și modei. „Rocketman” duce publicul într-o călătorie necenzurată prin viața unui simbol, cu cele mai îndrăgite melodii ale lui Elton – reimaginate și reinterpretate de tinerii actori – melodii care acompaniază și conturează povestea.

În Rocketman, Elton John e interpretat de Taron Egerton, care interpretează versiuni noi ale unora dintre cele mai faimoase melodii ale artistului. Filmul îl urmărește pe Elton pornind din orășelul Pinner, de-a lungul drumului spre succes, dependență și suferință, iar pe parcurs o vom întâlni și pe mama lui, cu care a avut o relație problematică (Bryce Dallas Howard), managerul și iubitul John Reid (Richard Madden), și legendarul compozitor de versuri Bernie Taupin (Jamie Bell), cel mai bun prieten și asociat timp de 50 de ani, fără de care John probabil nu ar fi trăit. Elton, care le-a oferit libertate deplină actorilor și echipei filmului „Rocketman ” pentru a-i spune povestea, afirmă: „Viața mea a fost destul de nebună. Momentele grele au fost abisale, iar cele de glorie, cu adevărat culminante. Din păcate, nu prea a fost un echilibru între ele.”

Producătorul David Furnish știa de la bun început că Elton John voia să prezinte o variantă romanțată a vieții sale, ceva mai măreț, nu ce s-a întâmplat de fapt, ci o versiune fantastică a ceea ce ar fi putut să se întâmple. „Iar acela a fost punctul de pornire pentru filmul nostru.”

Pentru celălalt producător „Rocketman”, Matthew Vaughn din 2019 subtitrate in romana, era important să fie relatată povestea unei vieți complet neobișnuite, iar el a descoperit metoda la prima lectură a scenariului lui Lee Hall. „Lee a făcut o treabă excelentă”, spune Vaughn, „creând un musical care nu e chiar un musical, o biografie care nu e chiar o biografie, o fantezie bazată pe realitate și o realitate bazată pe fantezie.”

Tânărul Elton, luptându-se cu imaginea privată, sexualitatea lui, problemele din copilărie și multele dependențe ulterioare, găsește o salvare în muzica ce îl propulsează pe scena internațională. Este motivat de un alter ego de scenă, ce poartă costume extravagante și vede lumea prin niște ochelari mari, colorați.

Iar rezultatul este un film (în producție de mai bine de 10 ani), care este la fel de extraordinar ca subiectul lui. „Ce au făcut acești oameni cu povestea mea este absolut incredibil”, afirmă John. „Filmul este dureros de onest și nu ascunde nimic, abia aștept să îl vadă și publicul și sper să îl îndrăgească la fel de mult ca mine”.