Revenire la viaţă – Awakenings (1990)

Revenire la viaţă – Awakenings (1990) film online subtitrat

Regia: Penny Marshall
Actori: Robert De Niro, Julie Kavner, Robin Williams, Alice Drummond, John Heard
Anul: 1990
Gen: Drama, Biografie
Durata: 121 minute
IMDB: 7.8

Noi nu știm ce vedem când ne uităm la Leonard. Credem că vom vedea o leguma om, un om ciudat care a fost congelat în aceeași poziție timp de 30 de ani, care nici nu se mișcă nici vorbește. Ce se întâmplă în mintea lui? Este el de gândire acolo? Nu Desigur, un neurolog spune în Penny noul film lui Marshall “Revenire la viaţă”. De ce nu? “Pentru că implicațiile care ar fi de neconceput.” Ah, dar expertul este greșit, și în interiorul coajă imobil de corpul său, Leonard este încă acolo. Încă aștept.

Leonard este unul dintre pacientii din “gradina” in filmul “Revenire la viaţă”, o secție a unui spital de boli mintale din Bronx, care este numit astfel de către personalul, deoarece pacienții sunt acolo pur și simplu să fie hrănite și adăpate. Se pare că nimic nu se poate face pentru ei. Ei au fost victime ale marelui “boala somnului” epidemia din anii 1920, și după o perioadă de recuperare aparentă au regresat în statele lor actuale. Este 1969. Ei au mai multe simptome diferite, dar, în esență, toate împărtășesc aceeași problemă: Nu pot face trupurile lor face ceea ce doresc mintea lor. Uneori, care se manifestă prin blocarea comportament fizic bizar, uneori prin paralizie aparent.

Într-o zi un nou medic vine pentru a lucra în spital. El nu are nici o experienta in lucrul cu pacientii; într-adevăr, ultimul său proiect a implicat râme. Ca cei care au plecat înaintea lui, el nu are nici o speranță special pentru acesti pacienti fantomatice, care sunt acolo și totuși să nu acolo in “Revenire la viaţă”. Vorbește fără speranță la una dintre femeile, care se uită cu indiferență la el, capul și corpul ei înghețate. Dar apoi el se întoarce, și atunci când el se întoarce ea a schimbat poziția ei – aparent încercarea de a prinde ochelari ei ca au căzut. El încearcă un experiment. El deține ochelarii în fața ei, și apoi le scade. Mâna ei clipește rapid și le prinde.