Razboiul stelelor Episodul 4 – Star Wars Episode 4 (1977)

Povestea Razboiul stelelor Episodul 4 – Star Wars Episode 4 (1977), pentru acea minoritate infimă care nu o cunoaște, începe cu o descoperire neașteptată făcută de băiețanul Luke Skywalker. El locuiește undeva într-o fermă de pe Planeta Tatooine și, într-o zi, observă că robotul de mâna a doua primit în dar de la părinții este purtătorul unui mesaj venit din spațiul intergalactic, de la o anumită prințesă Leia.

Aceasta cere disperată ajutorul unui anumit Obi-Wan Kenobi. Nedumerit, Luke cere sfatul lui Ben Kenobi, un prieten de-al tatălui său și constată cu surprindere că el este cel vizat de mesajul venit de la o distanță de mii de ani lumină.

Kenobi îl va pune în temă pe Luke cu privire la războiul dintre gruparea Rebelilor pe de o parte și Imperiul Conducător și energia spirituală numită Forța pe de altă parte.

Fără să mai stea pe gânduri, Luke și Kenobi cărora li se alătură Han Solo (Harrison Ford) își unesc forțele pentru a o salva pe prințesa Leia din ghearele maleficului Imperiu, condus de sinistrul geniu Darth Vader.


Titlu original: Star Wars Episode IV A New Hope
Regia: George Lucas
Actori: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher
Anul: 1977
Gen: Fantezie, Aventura, Actiune
IMDB: 8.6


Star Wars Episode 4 (1977) Online Subtitrat


Trailer