Războinicii – The Warriors (1979)

Războinicii – The Warriors (1979) Film Online Subtitrat


Regia: Walter Hill
Actori: Michael Beck, James Remar, Dorsey Wright
An: 1979
Gen: Actiune, Crima, Thriller
IMDB: 7.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Războinicii – The Warriors

O batalie de proportii uriase va avea loc in subteranele din New York. Armatele noptii au 100.000 de soldati; de 5 ori mai multi decat politistii. Iar in noaptea asta, ei ii vor pe RAZBOINICI, o banda de strada invinuita pe nedrept pentru moartea unui lider de grup rival.

Povestea acestui film de actiune contemporan are loc noaptea, in subteran, intr-o sub-cultura a razboiului, de la Coney Island pana in Manhattan si Bronx. Membrii RAZBOINICILOR lupta pentru a supravietui in aceasta jungla urbana, invatand ce inseamna loialitatea. Acest film intens si stilizat e o realizare extraordinara a cineastului Andrew Laszlo.

Filmul în sine nu a fost acuzat de incitare la violență. Problema a fost că a fost un film foarte popular cu membrii de bandă care ar apărea în vigoare. Două bande rivale s-ar arăta la același teatru și … poți să-ți dai seama de restul. Un tip a fost ucis în primul weekend filmul a fost în New York; după aceea, distribuitorul a angajat poliția de gardă în afara forței de muncă la fiecare teatru din toată țara, care a dat dovadă de film. În orașul mic din Midwest, unde locuiam, acest lucru a servit mai mult ca o hype publicitar decât orice altceva.

În cele din urmă, a fost recunoscută în ziua de azi că The Warriors se bazează pe povestea greacă antică Anabasis, scrisă în jurul anului 370 î.Hr. de generalul spartan Xenophon (este, de asemenea, publicată sub titlul Expediția persană). În această poveste clasică, un batalion de 10.000 de mercenari spartani se alătură împăratului persan Cyrus pentru un război din Asia Mică (adică Turcia).