Rashomon (1950)

Rashomon (1950) Film Online Subtitrat

Regia: Akira Kurosawa
Actori: Machiko Kyô, Toshirô Mifune, Noriko Honma, Masayuki Mori, Takashi Shimura
Anul: 1950
Gen: Crima, Drama
Durata: 88 minute
IMDB: 8.3

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

Reamintind această zi, în ceva de genul o autobiografie, Kurosawa explică filmul Rashomon pentru ei. Explicația este retipărită în broșura care vine cu noul DVD Criteriul de “Rashomon”. Două dintre asistenții sunt mulțumiți cu explicația, dar a treia frunze în căutarea nedumerit. Ceea ce nu înțeleg este că, deși există o explicație a patru martori oculari ale filmului de o crimă, nu există o soluție.

Kurosawa Este adevărat că scenariul este ușor de înțeles ca exact ceea ce este: Patru mărturii care nu se potrivesc. Este în natura umană să asculte martorii și să decidă cine spune adevărul, dar primele cuvinte ale scenariului, vorbită de tăietor de lemne, sunt “Pur și simplu nu înțeleg.” Problema lui este că el a auzit aceleași evenimentele descrise de către toți trei participanți în trei moduri diferite – și toate trei pretinde a fi criminalul.

“Rashomon” (1950), a lovit lumea filmului ca un trăsnet. Regia Kurosawa în primii ani ai carierei sale, înainte de a fi salutat ca un mare maestru, a fost făcut fără tragere de inimă de un studio japonez minor, și capul de studio așa că detestat că el a scos numele lui din creditele. Apoi a câștigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția, deschiderea efectiv lumea cinematografiei japoneze în Occident. A câștigat Premiul Academiei ca cel mai bun film străin. Aceasta a stabilit recorduri de box office pentru un film subtitrat. foarte titlul său a intrat în limba engleză, deoarece, cum ar fi “Catch-22”, se exprimă ceva pentru care nu există nici un substitut mai bine.

Într-un sens, “Rashomon”, este o victimă a succesului sau, așa cum Stuart Galbraith IV scrie în The Emperor și Wolf, noul său studiu cuprinzător al vieții și filme online Rashomon lui Kurosawa și actorului său preferat, Toshiro Mifune. Când a fost eliberat, el observă, nimeni nu a mai văzut ceva asemănător. Acesta a fost prima utilizare a flashback-uri care nu sunt de acord cu privire la acțiunile pe care le-au intermitent înapoi la. A furnizat relatări ale martorilor oculari la persoana întâi, care diferă radical – unul dintre ei provenind de dincolo de mormânt. Acesta sa încheiat cu trei ucigași auto-a mărturisit și nici o soluție.

Din anul 1950 a dispozitivului poveste de “Rashomon” a fost împrumutat în mod repetat; Galbraith citează “Courage Under Fire”, și, desigur, “The Usual Suspects” a fost, de asemenea, influențată, în modul în care ne arată flashback-uri care nu sunt de acord cu realitatea obiectivă. Pentru ca vedem evenimentele din flashback-uri, presupunem acestea reflectă adevăr. Dar toate acestea reflectă un punct de vedere, uneori mințit. filme inteligente știu acest lucru, filmele mai puțin ambițioase nu. Multe filme care utilizează un flashback numai pentru a completa informații sunt leneși.

Geniul “Rashomon” este faptul că toate flashback-uri sunt ambele adevărate și false. Adevărat, în sensul că acestea prezintă un portret corectă a ceea ce crede că sa întâmplat fiecare martor. Fals, pentru că așa cum Kurosawa observă în autobiografia sa, “Ființele umane sunt în imposibilitatea de a fi sincer cu sine despre ei înșiși. Ei nu pot vorbi despre ei înșiși, fără infrumuseteaza.”

Minunea “Rashomon”, este faptul că, în timp ce shadowplay de adevăr și memorie se întâmplă, suntem absorbiți de ceea ce avem încredere este o poveste desfășurare. motor filmului este credința noastră că vom ajunge la partea de jos a lucrurilor – chiar dacă tăietor de lemne ne spune de la început că nu înțelege, iar dacă un martor care a auzit mărturia celorlalți trei participanți nu înțeleg, de ce ar trebui să ne așteptăm să?