Ramy Youssef: Feelings (2019)

Comediantul american egiptean-american Ramy Youssef își lanseaza primul HBO stand-up special, Ramy Youssef: Feelings (2019) online subtitrat, prin abordarea problemelor universale – vinovăție, îndoială de sine, sex, întâlniri, părinte rău – din unghiuri hiper-specifice. Noul Jerseyan, de 28 de ani, deține și un arsenal de referințe culturale pop, replicând formula care a făcut seria lui Hulu, “Ramy”, un succes critic și primul sitcom al familiei musulmane din America.


Regia: Christopher Storer
Actori: Ramy Youssef
An: 2019
Gen: Comedie
IMDB: 6.5


Ramy Youssef: Feelings (2019) Online


Trailer


Review Ramy Youssef: Feelings (2019)

La comedia specială Ramy Youssef: Feelings (2019), Jussie Smollett, Fyre Fest, R. Kelly și Harvey Weinstein sunt toate conduceri pentru viziunile sale aspre în vilificarea celebrităților, dansul plin de bărbați cu mișcarea #MeToo și adevărul din spatele motivului pentru care toți mințim.

“Toți aveam propriul nostru Fyre Fest”, spune Youssef despre experiența muzicală “o dată în viață”, care nu a fost. “Când am spus oamenilor,” Acest weekend va fi uimitor! “, Când tot ce aveam era o plăcuță de brânză.

Abordarea casuală și dezarmantă a lui Youssef in Ramy Youssef: Feelings (2019) este ceea ce face popul special. Începe încet, vorbind cu o audiență intimă în centrul cultural Chicago, ca și cum ar fi prieteni într-o cabină purtată la un pub local.

Pălărie de baseball care poartă Youssef arata ca orice altă mileniu nominal ambițios. El spune “ca” mult și folosește cuvântul F ca un substantiv, un verb și un adjectiv. Aplică aplicații de întâlniri.

De fapt, el apare atat de nepotrivit ca “tip american”, incat telespectatorii se pot uita intr-o oglinda – chiar si atunci cand discuta avantajele si dezavantajele folosirii prezervativelor, propriile tendinte rasiste si de ce suntem cam la fel ca Donald Trump.

Președintele nu este o persoană, argumentează Youssef. Este un sentiment. O emotie. Uneori ești fericit. Uneori ești trist. Uneori ești doar Trump. Știi acel sentiment, când te gândești la cineva. “Ah, vreau să câștig, dar nu am faptele …” Nu este un om, este o stare de spirit “.

Ramy Youssef: Feelings (2019) a fost înregistrat în fața unei mulțimi diverse, alții în hijab, alții aparent scoși de la demografia cheie pentru HBO-urile “Fete”.

Reacțiile lor variază în funcție de glumă. Gluma pornografică îi face pe bărbați să râdă. Michael Jackson vs LeBron James gag loveste toata lumea in acelasi timp. Unul despre șoferul Uber îi face pe cei maro în mulțime să meargă.

“Sunt foarte supărat de fiecare dată când am un șofer alb Uber”, spune Youssef. „Devastat. Așa cum mă uit la telefonul meu și văd chipul alb alb, și eu sunt la fel ca “Voi întârzia”. Se va opri la fiecare semn de oprire. O să mă facă să-i ascult trupa. Sunt ca “Scott, ce …?”

“Vreau unul din oamenii mei. Vreau un Omar. Vreau un Mohammed. Vreau cineva care să fugă din țara lor. … De la a doua oară, intru în mașină până când ajungem, vreau să aud pe cineva să vorbească cu întreaga familie. Asta mă face să mă simt în siguranță. E ca o centură de siguranță emoțională.

Youssef și-a construit în mod creativ setul de HBO ca o petrecere, cu grupuri de invitați din diferite părți ale vieții sale, până când toate căile de umor se converg: până la ultima treime a spectacolului, el îi râde pe toți la același material în același timp .

Nu este puterea sa de stea care atrage mulțimea împreună. Desi numele lui acum vine in discutii despre concurentii Emmy, comediantul a fost o relatie necunoscuta inainte ca Hulu sa aiba o sansa cu “Ramy”, si poate avea cea mai scurta pagina Wikipedia a oricui a ajuns o comedie HBO speciala de la aparitia lui YouTube. (HBO înregistrată “Feelings” pe 14 aprilie, cu cinci zile înainte de debutul “Ramy.”)

Combinația câștigătoare este abordarea fermecătoare și neapologetică a lui Youssef. El nu încearcă să se îndrăgostească de membrii publicului din Orientul Mijlociu, calmându-și temerile legate de bărbații cu origini etnice ca al lui (“Sunt unul dintre cei buni!”). De asemenea, el nu-i umple pe musulmani în public prin tonifierea materialului. Umorul sexual explicit nu este tariful obișnuit pentru ultima mulțime – și o livrează în bătăi. Este o strategie riscantă și funcționează.

În ceea ce privește liniile despre a fi Arab musulman în America? Acestea sunt personalizate pentru absolut nimeni – și astfel apel la toată lumea.

Pe media: “Se va întâmpla o crimă aleatorie. Îl veți auzi spunând: “Și el sa convertit recent la islam.” O să-l arunce acolo. … De aceea a trebuit să mă uit la întregul documentar al lui R. Kelly. Pur și simplu așteptam ca ei să găsească Coranul. Știu că se va întâmpla, episodul șase, vom merge în cabină, vom crede că cântă un cântec, atunci va fi [Allahu Akbar! … Ar fi devastatoare pentru poporul musulman pentru că ar fi cel mai frumos apel la rugăciune vreodată “.