Purple Noon – Plein soleil (1960)

Tom Ripley din filmul Purple Noon – Plein soleil e angajat de un miliardar american sa-i aduca acasa fiul – Philippe -, care si-a prelungit mult prea mult vacanta in Italia, alaturi de iubita sa, Marge. Tom patrunde in intimitatea cuplului si devine omul de incredere al lui Philippe, desi e tratat cu dispret de catre acesta. In cele din urma, Tom il ucide pe Philippe si ii uzurpa identitatea.

Invidia pe viața lipsită de griji a prietenului său și lăcomia îl determină pe ambițiosul Tom Ripley să-l ucidă și să-i uzurpe identitatea. Visele încep încet-încet să devină realitate. ”Ce vă doriți?” îl întreabă o chelneriță de la un bar aflat pe plajă. ”Tot ce-i mai bun”, răspunde Ripley, repetând încă o dată răspunsul pentru sine. Trecutul nu poate fi însă lăsat în urmă atât de ușor.

Povestea fascinantă a lui Tom Ripley a inspirat și alte filme, dar niciunul dintre ele nu are farmecul acestei ecranizări. Nici nu se putea altfel. Pe vremuri actoria era actorie, iar talentul lui Alain Delon este superior multor actori americani de top.

Purple Noon - Plein soleil (1960) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: In plin soare
Regia: René Clément
Actori: Alain Delon, Maurice Ronet, Marie Laforêt
An: 1960
Gen: Crima, Drama, Thriller
IMDB: 7.8


Purple Noon – Plein soleil (1960) Online Subtitrat


Trailer