Punch-Drunk Love (2002)

Punch-Drunk Love , comedia pentru care Paul Thomas Anderson a fost ales “Cel mai bun regizor” la Festivalul de Film de la Cannes în 2002, a avut premiera la New York și Los Angeles pe 11 Octombrie 2002. Revolution Studios și New Line Cinema prezintă o producție JoAnne Sellar/Ghoulardi Film Company, distribuit de Columbia Pictures.

Geneza filmului Amețit de dragoste a apărut, cu doi ani înainte, într-un articol din revista Time despre David Phillips, un inginer de la Universitatea din California care a dat lovitura participând la promoția ce oferea mile gratuite pe liniile aeriene. Cunoscut în prezent întregii companii aeriene drept Pudding Guy, Phillips a acumulat 1,25 milioane de mile cumpărând 12.150 de cutii de budincă marca Healthy Choice pentru frumoasa suma de 3000 de dolari.

Atât de intrigat a fost de poveste scenaristul/regizor Paul Thomas Anderson încât a cerut să se întâlnească cu Phillips, ocazie cu care i-a venit inspirația pentru personajul Barry Egan. După obținerea drepturilor pentru povestea lui Phillips, Anderson a început să lucreze la proiectul unei comedii romantice chiar dacă puțin ieșită din tipare.

Punch-Drunk Love (2002) Online


Titlu Romania: Amețit de dragoste
Regia: Paul Thomas Anderson
Actori: Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman
An: 2002
Gen: Comedie, Drama, Romantice
IMDB: 7.3


Punch-Drunk Love (2002) Online Subtitrat


Trailer


Review Punch-Drunk Love (2002)

Punch-Drunk Love e un film care te plimba printr-o ademenitoare paleta de culori, te imbata cu muzica de cea mai buna calitate si te incanta cu replici uneori fara logica, dar care coloreaza si mai mult intreg cadrul in care se desfasoara actiunea. Filmul este o adevarata betie in ceea ce priveste regia, fapt deloc surprinzator, caci in spatele ecranului sta inconfundabilul Paul-Thomas Anderson. Cu toate acestea mi s-a parut ca nu a fost dus la bun sfarsit, ca nu a avut un punct culminant.

Asteptam ca dintr-un moment in altul sa se petreaca ceva, sa rupa firul epic, iar povestea sa ia o alta intorsatura. Se pare ca P. T. A. nu poate face filme scurte (o ora si jumatate). In ceea ce-l priveste pe Adam Sandler, acesta dovedeste din nou ca este un actor talentat si face in asa fel incat personajul lui Berry Egan sa-i vina ca o manusa.

In concluzie, Punch-Drunk Love nu e nici un film romantic, nici o comedie, nici o drama si nici un thriller, este doar un amstec de genuri care a dus la un film dragut, care poate la final ne lasa un gust amar pentru simplul fapt ca nu cauta sa ne surprinda cu nimic (poate doar atunci cand Berry iese putin din tiparul lui de om bun si se bate cu cei “4 frati blonzi”, dar revine rapid la statutul sau de persoana cumsecade).