Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction (1994) Film Online Subtitrat


Gen: Crima, Drama
Producator(i): Quentin Tarantino, Roger Avary
IMDB: 8.9
Regia: Quentin Tarantino
Actori: Ving Rhames, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, John Travolta, Bruce Willis


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Pulp Fiction

Comedie neagră, construită eliptic, nonlinear, pe câteva povești principale, ale căror personaje interacționeaza sub o formă sau alta. Doi găinari care vor să jefuiască un magazin întâlnesc doi asasini care au de recuperat un obiect miraculos pentru șeful lor, care are o înțelegere cu un boxer, pe care acesta n-o respectă. Există, desigur, o seamă de povești “secundare”, care le susțin și le întregesc pe cele principale, într-o perfectă sferă “tarantinească”

După o tentativă precedentă de a vedea filmul care a luat final la jumătate, am reuşit în sfârşit să-l văd până la capăt. În toate topurile pe care le-am văzut este pe locurile fruntaşe. Mă întrebam de ce… Ce le place oamenilor la acest film neobişnuit?

Acum cred că ştiu: limbajul dezinvolt, necenzurat, acţiunea lipsită de orice ordine dar plină de surprize, prestaţia de zile mari a unor actori precum John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis sau Tim Roth.

Prin abordarea nonconformistă, regizorul critică nemilos cinematografia americană şi clişeele pe care aceasta le-a vehiculat. Eroul, gangsterul, femeia fatală, vedeta, etc. sunt doar câteva dintre figurile deconstruite şi ridiculizate cu umor negru.

Cu riscul de a fi trimisa sa ma uit la Twilight sau A Walk to Remember sau cine stie ce alta siroposenie de doi bani, voi afirma ca Pulp Fiction nu mi s-a parut o capodopera. Mi-a placut (mult chiar) si este intr-adevar un film bun. Imi place stilul lui Quentin Tarantino, mi-a placut scenariul, mi-au placut actorii, dar eu una am vazut filme si mai bune si, la fel ca alti cativa utilizatori, nu inteleg de ce ocupa locul 5 in topul IMDb.