Psycho (1960)

Psycho (1960) Film Online Subtitrat

Regia: Alfred Hitchcock
Actori: Janet Leigh, Martin Balsam, John Anderson, Anthony Perkins, John McIntire
Anul: 1960
Gen: Groaza, Mister, Thriller
Durata: 109 minute
IMDB: 8.5

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Deci in Psycho, Alfred Hitchcock a spus Francois Truffaut despre “Psycho”, adăugând că acesta “aparține cineaști, mie si tie.” Hitchcock a dorit în mod deliberat “Psycho” să arate ca un film de exploatare ieftin. El a împușcat nu cu echipajul său obișnuit caracteristică scumpe (care tocmai a terminat de “North by Northwest”), dar cu echipajul a folosit pentru emisiunea de televiziune. El a filmat în alb și negru. pasaje lungi conținea niciun fel de dialog. bugetul său, $ 800.000 de locuitori, a fost ieftin chiar și după standardele 1960; Bates Motel și conacul au fost construite pe lotul din spate la Universal. În ei se simt visceral, “Psycho”, are mai multe în comun cu quickies noir, cum ar fi “Ocolire” decât cu thrillere elegante Hitchcock, cum ar fi “Rear Window” sau “Vertigo”.

Cu toate acestea, nici un alt film Psycho, Hitchcock a avut un impact mai mare. “Am fost regie telespectatorilor”, a spus directorul Truffaut într-un interviu cartea lor de lungime. “S-ar putea spune că am fost joc le, ca un organ”. Acesta a fost filmul cel mai șocant membrilor săi audiență originale văzuse vreodată. “Nu dezvălui surprizele!” reclamele strigat, și nici o moviegoer putea să anticipeze surprizele Hitchcock a avut în magazin – De ce uciderea Marion (Janet Leigh), eroina aparent, doar o treime din drum în film, iar secretul mamei lui Norman. “Psycho” a fost promovat ca o exploatare thriller William Castle. “Este necesar ca vezi” Psycho “de la bun început!” Hitchcock a decretat, explicând, “la sfârșitul anilor veniti s-ar fi așteptat să vadă Janet Leigh după ce a dispărut de la acțiunea de ecran”.

Aceste surprize sunt acum cunoscute, și totuși “Psycho” continuă să funcționeze ca un thriller înfricoșătoare, insinuant. Asta e in mare parte din cauza arta Hitchcock în două zone care nu sunt la fel de evident: Configurația de poveste Marion Crane, iar relația dintre Marion și Norman (Anthony Perkins). Ambele aceste elemente lucreze din cauza Hitchcock acordă o atenție întregul său și îndemânare pentru a le trateze ca în cazul în care vor fi dezvoltate pentru întreaga imagine.

Configurarea implică o temă care Hitchcock folosit din nou și din nou: Vinovăția persoanei obișnuit prins într-o situație penal. Marion Crane face fure $ 40.000 dar ea se potrivește mucegai Hitchcock unui nevinovat de crima. Vom vedea primul ei filme online Psycho, în timpul unei după-amiază într-o cameră de hotel ponosit, cu iubitul ei divorțat, Sam Loomis (John Gavin). El nu poate însura cu ea din cauza plăților sale pensia alimentară; ele trebuie să îndeplinească în secret. Când apare banii, este atașat la un client imobil lipicios (Frank Albertson), care insinueaza ca pentru bani de genul asta, Marion ar putea fi de vânzare. Deci, motiv Marion este dragostea, iar victima ei este un ciudat.

Aceasta este o configurare complet adecvat pentru un teren Hitchcock două ore in Psycho. Acesta nu pentru un moment se simte ca material de fabricat pentru a ne induce în eroare. Și, după cum Marion fuge Phoenix în drum spre orașul natal al lui Sam de Fairvale, Calif., Vom obține o altă Hitchcock marcă preferată, paranoia despre poliția. Un polițist autostradă (Mort Mills) ei se trezește dintr un pui de somn pe marginea drumului, întrebări ei, și se poate vedea aproape plicul cu banii furați. Ea meserii în mașina ei pentru unul cu plăci diferite, dar la dealer e uimit să văd același patrula parcat peste drum, rezemat mașina lui echipa, cu brațele îndoite, uitându-se la ea. Fiecare vizualizator pentru prima dată crede ca acest lucru de instalare stabilește o linie de poveste filmul Psycho va urma până la capăt.

Speriat, obosit, poate regretând deja furt ei, Marion conduce mai aproape de Fairvale, dar este încetinită de o furtuna violentă. Ea a trage în Motelul Bates, și începe asociere scurta ei, fatală cu Norman Bates. Și aici, din nou grijă Hitchcock cu scenele și dialogul ne convinge că Norman și Marion vor fi jucători pentru restul filmului.