Promontoriul groazei – Cape Fear (1991)

Promontoriul groazei – Cape Fear (1991) Film Online Subtitrat


Regia: Martin Scorsese
Actori: Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange
An: 1991
Gen: Crima, Thriller
IMDB: 7.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Promontoriul groazei – Cape Fear

Un recital actoricesc de excepție în regia celebrului Martin Scorsese. Un deținut (Robert de Niro) este eliberat din închisoare după ispășirea pedepsei. El consideră că a fost condamnat pe nedrept, mai ales din cauza procurorului (Nick Nolte). Familia acestuia pare una unită și liniștită, tipic americană, dar va deveni ținta răzbunării diabolice a infractorului.

Atât soția (Jessica Lange) cât și fiica (Juliette Lewis), chiar și inocentul câine al casei devin rând pe rând victime ale celei mai eficiente terori: cea psihologică. O răzbunare în care până și asasinatul ar potoli prea puțin resentimentele celui ce crede că a fost nedreptățit. Un avertisment pentru cei care cred că au dreptul de a-i judeca pe alții și că întotdeauna dreptatea este numai de partea lor.

Filmul se concentrează pe două aspecte interconectate: 1) lipsa de etică profesională a avocatului Sam Bowden (interpretat de Nick Nolte) care-şi încalcă statutul profesional şi contribuie la condamnarea unui agresor violent şi psihopat (interpretat de Robert De Niro) care ar fi avut toate şansele să fie achitat ca urmare a deficienţelor legii şi 2) dorinţa maladivă de răzbunare a celui închis care se intensifică după 14 ani de închisoare, timp în care a fost părăsit de soţie, a fost crezut mort de propria fiică şi a fost sodomizat cu bestialitate. Cunoştinţele legislative dobândite în închisoare îl transformă pe Max Cady într-un criminal inteligent şi feroce, dublându-i viclenia.


Trailer Promontoriul groazei – Cape Fear