Project Power (2020)

In filmul Project Power (2020) online subtitrat un fost soldat, o adolescentă și un polițist își unesc forțele în New Orleans și caută sursa unor pastile periculoase care oferă temporar superputeri celor care le iau. Pe străzile din New Orleans circulă zvonuri despre o nouă pastilă misterioasă, care conferă superputeri unice fiecărui consumator. Reversul: Nu știi ce se va întâmpla până nu o iei.

În timp ce unii au brusc o piele rezistentă la gloanțe, devin invizibili sau au o putere ieșită din comun, pentru alții reacția este letală.

Dar când criminalitatea crește vertiginos în oraș din cauza pastilei, un polițist local (Joseph Gordon-Levitt) face echipă cu un traficant adolescent (Dominique Fishback) și un fost soldat animat de o răzbunare secretă (Jamie Foxx) pentru a se opune cu forță și riscă să ia pastila pentru a-i găsi și opri pe cei responsabili de crearea ei.


Regia: Henry Joost, Ariel Schulman
Actori: Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt, Dominique Fishback
An: 2020
Gen: Actiune, Crima, SF
IMDB: 6.4


Project Power (2020) Online Subtitrat


Trailer


Recenzie film Project Power (2020)

Project Power (2020) îi aduce în prim plan pe Jamie Foxx, dar și pe Joseph Gordon-Levitt într-un film în care supranaturalul are rolul principal. Asemănător Bright, filmul este unul polițist, plin de efecte speciale de calitate, acțiune, urmăriri și lupte intense dintre personaje care posed puteri.

Nu vă așteptați însă la un film clasic cu supereroi, precum cele din universurile Marvel sau DC, căci nu este (chiar) acel gen de film, deși probabil mulți dintre voi veți fi duși cu gândul la The Mutants, care tot se amână și nu mai ajunge odată pe marile ecrane sau on-demand, după cum e trend-ul forțat de pandemie.

Acțiunea are loc în New Orleans și începe direct cu o întâlnire pe un doc, între un furnizor și mai mulți interesați de produsul acestuia. Produsul constă în capsule cu Power – chiar așa se numesc – care dacă sunt înghițite, timp de 5 minute vei căpăta puteri supranaturale. Fiecare om poate reacționa diferit la Power căpătând diferite superputeri.

Pornind de la această idee principală subliniată chiar din tagline-ul filmului, “Ce ai risca pentru cinci minute de putere absolută?” se va desfășura tot filmul. Puterile dobândite sunt multe la număr, iar situațiile generează în teorie o infinitate de scenarii.

În cazul de față, Project Power (2020) se axează pe o poveste polițistă în care se încearcă oprirea extinderii acestor capsule Power având scopul principal descoperirea și distrugerea sursei acestora. Îl vom cunoaște prima oară pe Frank (Joseph Gordon-Levitt) – detectiv – care o salvează pe Robin (Dominique Fishback) dintr-o situație precară în care e implicată o bandă de infractori. Aflăm imediat că se cunosc și că există o conexiune între Robin și Newt (Machine Gun Kelly) pe care l-am văzut pe doc la tranzacția cu capsulele Power.

Urmează apoi să-l cunoaștem pe “The Major” (Jamie Foxx) direct într-o urmărire și confruntări intense cu Newt și vom afla pe parcurs că și el este (un fel de) polițist care încearcă de ceva vreme să ajungă la sursa acestor capsule mânat fiind de o dramă personală. Newt va fi deci punctul de legătură între Robin, Frank și Art (cu titulatura The Major este cunoscut în lumea undergroud).

Mai târziu aflăm și că Biggie (Rodrigo Santoro) este cel care a furnizat capsulele la doc, iar Art încearcă să ajungă la el. Pe de cealaltă parte, Frank încalcă o regulă a poliției (cea de a nu folosi capsule Power), într-o urmărire în încercarea de a opri jaful unei bănci, și este demis de căpitanul poliției, Crane (Courtney B. Vance), dar care vine imediat cu o propunere “off the record”. Frank acceptă propunerea în care este implicat și Art, iar Robin este un punct de legătură cu furnizorii de capsule, dar care și ea are o superputere, care nu este dată de capsule: Rap-ul!

Momentul intersectării lui Frank și Art se lasă cu scântei și foarte interesant de privit, dar amândpi nu uită că au un scop comun și continuă investigația care duce la sursă, la Biggie, dar aflăm, după o scenă intensă de acțiune, că în spatele acestuia se află locația unde se produc capsule Power și devine noua țintă a celor trei.

Întorcându-ne puțin la Biggie, trebuie să subliniem faptul că misiunea lui este să răspândească capsulele la cât mai multă lume, și cel mai important, că este în căutarea unui finanțator care să contribuie la perfecționarea Power atât la numărul de puteri generate, cât și la intensitatea lor, dar și la extinderea perioadei active a superputerilor, care este în prezent de doar 5 minute.

Ajunși, într-un sfârșit, la sursa de producție și la motivul implicării lui Art în această misiune, cei trei vor avea de confruntat mulți dependenți de Power și vom afla dacă totul se va termina cu bine.