Povestea X a Americii – American History X (1998)

Povestea X a Americii – American History X (1998) Film Online Subtitrat


Regia: Tony Kaye
Actori: Stacy Keach, Elliott Gould, Antonio David Lyons, Joseph Cortese, Edward Norton, Edward Furlong
Anul: 1998
Gen: Drama, Crima
Durata: 119 minute
IMDB: 8.6


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

<3n_I8bAzz1A/ax98" scrolling="no" frameborder="0" width="700" height="430" allowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true">


Sinopsis Povestea X a Americii – American History X

Edward Norton este Derek Vinyard, un adolescent neo-nazist care crede cu fervoare în surpremația ariana. Dupa ce este sedus de mesajul periculos al gurului rasist Cameron (Stacy Keach).

Într-o seară, fratele său mai mic, Danny, vine cu răsuflarea tăiată și îi relatează cum mai mulți tineri de culoare i-au vandalizat mașina. Fără să stea pe gânduri, Derek înșfacă o arma de foc, iese din casă și descarcă toate gloanțele de pe țeavă în tinerii turbulenți. Judecat și condamnat la trei ani de închisoare, Derek își va revizui în detenție atitudinea intolerantă și se va reîntoarce în libertate un cu totul alt om.

Între timp, fratele său îi calcă apăsat pe urme, devenind un skinhead veritabil sub oblăduirea lui Cameron. Care îi inoculează în minte ura împotriva evreilor, negrilor și asiaticilor.

Când Danny scrie la cursul de istorie o recenzie favorabilă cărții de căpătâi a nazismului, Mein Kampf de Adolf Hitler, profesorul său de istorie. Care este negru, îl convinge să se înscrie în cursul său cu circuit închis intitulat American History X. Tema pe care o primește Danny este aceea de a scrie un referat despre fratele său care a fost pe vremuri elevul aceluiași profesor. Astfel, regizorul introduce, prin flash-back-uri în alb și negru povestea lui Derek,. Până în noaptea în care i-a ucis pe tinerii de culoare. Ultima parte a filmului se axează pe încercarile lui Derek de a-și împiedica fratele să comită greșelile pe care le-a comis el.


Trailer Povestea X a Americii – American History X