Povestea unui cavaler – A Knight’s Tale (2001)


Dacă un om are suficientă credință, el poate face orice”, îi spunea un mester sărac fiului său. “Un om își poate schimba destinul”. Însă în Europa secolului al 14-lea, norocul nu și-l face omul – el îi este predestinat.

Pentru William din filmul Povestea unui cavaler – A Knight’s Tale online subtitrat, de origine modestă, fiul unui meșter de acoperișuri din stuf, i se pare imposibil să-și ducă vreodată la bun sfârșit visul prostesc din copilărie de a deveni într-o zi cavaler. În aceste vremuri, să avansezi pe scara socială nu este un lucru comun. Norocul nu ți se schimbă peste noapte. Oamenii mor în aceeași condiție socială în care s-au născut. Este o lege a firii.

Povestea unui cavaler - A Knight's Tale (2001) Online Subtitrat in Romana


Regia: Brian Helgeland
Actori: Heath Ledger, Mark Addy, Rufus Sewell
An: 2001
Gen: Actiune, Aventura, Romantice
IMDB: 6.9


A Knight’s Tale (2001) Online Subtitrat


Trailer


Recenzie

Însă într-o zi, la un turnir medieval, unde cavalerii se năpustesc călare unul asupra celuilalt în proba de îndemânare și rezistență, pe fundalul sonor al piesei formației Queen “We Will Rock You” care stabileste ritmul cu versurile sale profetice, “gonna be a big man some day” (într-o zi voi deveni cineva), destinul îi oferă ocazia lui William, cel fără de blazon, să intre în luptă. Cu mult timp în urmă, el își schimbase identitatea, apărând drept un nobil cu alură de superstar, Ulrich von Liechtenstein of Gelderland, pe fundalul sonor al tropotelor de copite, ovațiilor asurzitoare ale mulțimii si a muzicii pop.

Nou botezatul Sir Ulrich este transformat curând într-un fel de Michael Jordan al turnirelor medievale, de vedetă a unui Super Bowl de secol 14 sau de câstigător al medaliei de aur la Olimpiada de turnire. El este un cavaler – chiar dacă în privința îndemânării si nu a numelui – care luptă în turnir pentru mândrie, putere si prestigiu. El a reușit să-și schimbe destinul.

Legenda plină de culoare Povestea unui cavaler – A Knight’s Tale este rodul imaginației scenaristului-regizor BRIAN HELGELAND (L.A. Confidential, Payback – După faptă și răsplată). Filmul este o producție ESCAPE ARTISTS/FINESTKIND, produs de TIM VAN RELLIM (Invisible Circus, K-2) și TODD BLACK (Fire In The Sky, Wrestling Ernest Hemingway).