Povestea lui Genesis Potini – The Dark Horse (2014)

Ajuta cu o donatie | Help us donate

Povestea lui Genesis Potini – The Dark Horse (2014) Film Online Subtitrat


Regia: James Napier Robertson
Actori: Cliff Curtis, James Rolleston, Kirk Torrance
An: 2014
Gen: Biografie, Drama
IMDB: 7.6


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Povestea lui Genesis Potini – The Dark Horse

Pornind de la povestea reală a vieții unui carismatic și genial jucător de șah, ”The Dark Horse” este o dramă încărcată de emoție. Despre un om care căuta curajul de a învinge. Genesis Potini este un strălucit, dar nu foarte cunoscut campion de șah din Noua Zeelandă. Care suferea de tulburare bipolară severă. Eroul a luptat pentru viitorul copiilor defavorizați până în anul 2011, când s-a stins din viață. În regia lui James Napier Robertson. Filmul vorbește despre două suflete pierdute care caută puterea de a merge mai departe. Ei cred cu tărie în ei înșiși, chiar și atunci, sau mai ales atunci, când nimeni altcineva nu mai are încredere.

Am avut ocazia să văd acest film în noaptea de deschidere a Festivalului Internațional de Film de la Noua Zeelandă din 2014. Comentariile avansate de la critici au fost atât de unanim de ridicate încât am intrat cu așteptări destul de puternice, care pot apărea cu ușurință în cazul în care un film nu este în măsură să facă față hype-ului. Chiar mi-am închipuit că ar putea fi cazul în acest sens.

Dar, literalmente, din primul cadru al acestui film incredibil (care a tăcut pe toată lumea în jurul meu, este o lovitură atât de uimitoare de deschidere), am uitat de toate acestea și am devenit cu totul minunat imersat în poveste, spectacole și tot ceea ce sa dezvăluit înainte de Ochii în următoarele două ore.

Modul în care acest film se ocupă de șah, mitologia Maori, boli mintale, bande, copii … și le țes pe toate împreună, este tocmai atât de convingător.


Trailer Povestea lui Genesis Potini – The Dark Horse