Pororoca (2017)

Pororoca (2017) Film Online Subtitrat


Regia: Constantin Popescu
Actori: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Constantin Dogioiu, Stefan Raus
2017
Gen: Drama
IMDB: 7.5


Se lucreaza la subtitrare!


Sinopsis Pororoca

Pororoca spune povestea lui Tudor (Bogdan Dumitrache) și a Cristinei (Iulia Lumânare). Cei doi duc o viaţă de cuplu obişnuită, fără alte griji aparente, altele decât cele inerente, legate de creşterea şi educaţia copiilor: Maria (5 ani) şi Ilie (7 ani). Într-o duminică dimineaţă, Tudor iese cu copii în parcul din apropierea blocului. Într-o clipă de neatenţie a tatălui, Maria dispare. Împreună cu alţi părinţi, Tudor o caută frenetic prin zonă. 30 de minute mai târziu, Tudor anunţă poliţia. Maria este considerată, oficial, dispărută.

În centrul atenţiei sunt Tudor (Bogdan Dumitrache) şi Cristina Ionescu (Iulia Lumânare), doi soţi care duc, alături de copiii lor Ilie şi Maria, o viaţă cât se poate de confortabilă în Bucureşti. Câteva scene de o ataşantă naturaleţe sugerează că pe cerul familiei nu alunecă niciun nor: părinţii se iubesc şi se tachinează reciproc, iar copiii se bucură de o vară însorită mergând des în parc. Doar că aici se întâmplă nenorocirea: într-o clipă de neatenţie a lui Tudor, Maria dispare fără urmă.

Printre “dramele de apartament” de care cinema-ul românesc nu duce şi nu va duce probabil niciodată lipsă. Pororoca oferă o voce distinctă şi explorează o direcţie nouă. Pororoca este, până la urmă, un thriller: avem parte de o investigaţie, soarta Mariei implică încontinuu spectatorul. Iar alte elemente din scenariu ridică multiple semne de întrebare privind perfecţiunea relaţiei soţilor Ionescu. Dar filmul Pororoca nu alunecă niciodată în divertisment facil, iar aspectele specifice thriller-ului sunt sincronizate cu o sensibilă explorare a psihologiei deznădejdii.