Planeta maimuţelor – Planet of the Apes (2001)

Planeta maimuţelor – Planet of the Apes (2001) film online subtitrat

Gen: Actiune, Aventura, SF
Scenariu: Pierre Boulle , William Broyles Jr.
IMDB Rating: 5,7
Regizor(i): Tim Burton
Actori: Mark Wahlberg, Michael Clarke Duncan, Helena Bonham Carter, Tim Roth

Tim Burton “Planeta maimuţelor” vrea sa fie toate lucrurile pentru toți oamenii, și toate maimuțele. E o imagine de acțiune și o satiră de o imagine acțiune. Este o comedie și apoi devine gravă. E o satiră socială și apoi sprijină departe de împingere care unghi prea departe. Ea are chiar si o intra-specii triunghi romantic ciudat în ea. Și are o surpriza care se încheie pe care l-am iubit, chiar dacă Matt Drudge stricat weekend-ul trecut o cu o suflare “scoop”. Filmul ar fi putut fi mai. Ar fi putut fi o parabolă de oameni și animale, precum îndrăzneț ca “Planeta maimuţelor”. S-ar putea s-au ocupat în comentariu social cu o intepatura, și satiră că rănit. Ar fi putut sprijinit, sau atacat, miscarea pentru drepturile animalelor. S-ar putea s-au ocupat cu problema intrigant dacă un bărbat și o gorila sex este de orizont deschis, sau bestialitatea (și, în cazul în care bestialitatea, în ambele direcții?).

Am asteptat mai mult. M-am gândit Burton ar leagăn pentru gard. El joacă prea sigur, dezamorsarea impuls sa cu ghionturi mici să-ți spun că știe că e doar un film. 1968 “Planet of the Apes”, a fost făcută înainte de ironie a devenit o poliță de asigurare. Ea a făcut glume, dar se luat în serios. Burton “Planet” are scene care ne sfidează să le creadă (eroul său supraviețuiește două crash-debarcare hopuri care arata la fel de realist ca efectele în “Mars Attacks!”). Și-l sprijină departe de orice fel de complexitate riscant în relațiile sale.

Cuplul cheie format din Leo (Mark Wahlberg), care este eroul uman, și Ari (Helena Bonham Carter), care este Eleanor Roosevelt a maimuțele. Sunt atrasi unul de celalalt, dar nu știu ce să fac despre el, iar scenariul le dă puțin ajutor. Leo este, de asemenea, ar trebui să fie legate romantic, cred, cu un om blond curbați numit Daena (Estella Warren), dar rolul ei a fost atât de prescurtată încât practic tot ce face este să urmați de-a lungul uita la Leo, fie în mod semnificativ sau winsomely, cum o cer împrejurările . La final, el nici măcar nu-i un bun rămas adecvat.