Pisici – Kedi (2016)

Pisici – Kedi (2016) Documentar Online Subtitrat


Regia: Ceyda Torun
Actori: Bülent Üstün
An: 2016
Gen: Documentare
IMDB: 7.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Pisici – Kedi

În orașul Istanbul, pe lângă locuitorii umani, există și pisicile domestice ale orașului, care trăiesc liber, dar au relații complicate cu oamenii. Acest film urmărește câteva pisici, în timp ce își trăiesc propriile vieți în Istanbul cu propriile personalități distincte. Dar, cu toată această populație vibrantă, se schimbă realitatea unei metropole antice odată cu vremurile care ar putea avea mai puțin loc pentru ei?

Pisici – Kedi (ediția 2016 din Turcia, 80 min.) Este un documentar despre mii de pisici fără stăpân (pisici stradale) din întreaga regiune. Pe măsură ce filmul se deschide, obținem o vedere aeriană fabuloasă asupra orașului și apoi cunoaștem o serie de pisici, începând cu o pisică de sex feminin, care vânează mâncare pe străzi, nu pentru ea însăși, ci așa cum se dovedește pentru ea Pisoi care așteaptă cu nerăbdare revenirea ei. Și acesta este doar începutul …

Câteva comentarii: dacă nu vă pasă de pisici, atunci prin toate mijloacele faceți-vă o favoare și căutați un alt film. Dacă pe de altă parte vă placeți pisicile, vă aflați într-un tratament absolut încântător. Aparent, pe măsură ce învățăm în acest film, Istanbulul, el însuși o metropolă uriașă, găzduiește multe pisici stradale, iar populația orașului (cel puțin în cea mai mare parte) a luat-o pe sine pentru a se îngriji de aceste pisici și a le iubi în mod direct. Filmul se concentrează pe o mână de pisici, toate cu propria lor personalitate (“hoțul de pește”, “fără griji”, “flirtul” etc.).

Un număr de fotografii sunt filmate din perspectiva pisicii (adică aproape de nivelul solului). Pe parcurs, avem o privire fabuloasă a vieții de zi cu zi a orașului Istanbul.