Pirates of Tortuga (1961)

Pirates of Tortuga (1961) Film Online Subtitrat


Regia: Robert D. Webb
Actori: Ken Scott, Letícia Román, Dave King
An: 1961
Gen: Aventura
IMDB: 5.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Pirates of Tortuga

Flota Regala nu poate ataca Tortuga fara sa riste un nou razboi cu Spania, asa ca regele il trimite pe Paxton in misiunea secreta de a pune capat jafurilor asupra vaselor engleze…

Căpitanul de mare Bart Paxton are o sarcină ingrată de la regele Angliei. Henry Morgan, fost aliat al coroanei, a înființat un regat pe Tortuga, al cărui buccaneer îi jefuiește navele britanice după voință și strangulează insula Jamaica. Marina Regală nu poate ataca Tortuga fără a declanșa un nou război cu Spania, așa că Regele îl trimite pe Paxton ca pe un secretar privat pentru a pune capăt deprecierilor lui Morgan. Și Meg, tânărul hellion care a fost aterizat pe vasul lui Paxton, nu-și face munca mai ușoară.

Spre deosebire de predecesorul său The Swan Negru sau de contemporanul său Morgan the Pirate. Pirații din Tortuga îl aruncă pe Henry Morgan ca un ticălos, rolul corect. Si natural pentru acel om trădător, răpitor și strălucit. Singura dificultate este că istoricul Căpitan Morgan a murit bogat, mulțumit. Si chiar respectabil, un final extrem de nesatisfăcător pentru un film de ticălos.

Filmul tratează direct această problemă, construind un fel de istorie alternativă, care arată ce s-ar fi întâmplat. Dacă Morgan nu ar fi ales să răspundă chemării regelui Charles în Anglia după raidul său asupra Panamei în 1671. Cu riscul foarte mare de încarcerare și dar în schimb a urmat cursul pe care mulți dintre colegii săi au făcut-o prin raid. Si jafuri fără discriminare. Ar fi fost bine în puterea lui Morgan de a înființa “regatul buccaneer” pe Tortuga pe care îl arată filmul.