Pinocchio (2015)

Pinocchio (2015) film online subtitrat

Regia: Stepán Gajdos
Scenariu: Carlo Collodi, Stepán Gajdos
Actori: Vica Kerekes, Pavel Reznícek, Marie Ludvíková
Anul: 2015
Gen: Familie, Fantezie
IMDB: n/a

Dacă Westbrook Pegler putea scrie (cum a făcut el scrie în ianuarie, 1938) că “Albă ca Zăpada” Walt Disney a fost cel mai fericit eveniment de la armistițiul, ne putem raporta cu încredere în această dimineață că domnul Disney “Pinocchio” este cel mai fericit eveniment de la război încoace . Al doilea desen animat de lung metraj, trei ani în efectuarea și ocazia de a reveni Teatrului Centrul de la rândurile cinematografiei, este un vesel,-chicotit unele, spiritual, în stare proaspătă și frumos trase fantezie, care este superioară “Albă ca Zăpada”, în fiecare respect dar: scorul. Și, din moment ce scorul este vesel și plăcut, dacă nu chiar atât de contagios melodios ca coralele celor șapte omuleti care într-adevăr nu au fost acolo, nu vom avea a subliniat de discreditare “lui Pinocchio”. Încă mai este cel mai bun lucru domnul Disney a făcut și, prin urmare cel mai bun desen animat făcut vreodată.

Văzând o lucrare Disney în acțiune intotdeauna este mult mai distractiv decât analiza aceasta, pentru farmecul este o calitate chiar Barrie nu a putut defini și farmec este pulsația, radiant, castigand ceva ce strălucește prin această ultimă creație Disney și o face atât de captivant. Acesta nu este deloc conștient de sine sau de calcul, cum ar fi farmecul idolul matineu sau voce de radio de miere; pare aproape prea spontan pentru noi să crediteze faptul că fiecare bit de ea a fost conceput, cântărit, a lucrat în timpul unei perioade de gestație de trei ani într-o fabrică de desene animate. La riscul de a fi, de toate cuvintele de ură, sentimental, am spune “Pinocchio” este opera de oameni de bunăvoință și părtășie bună. De la Disney în jos pentru a lui puțin Inker, animator sau aer perie Veteran Expert, simțim o breaslă de meșteșugari zâmbind peste panourile de desen și paintpots, încântat cu lumea make-cred ca sunt crearea.

Make-cred aici, desigur, este de fapt de a imagina Collodi lui. Acesta a fost noțiunea, într-un basm ciudat și moral-arătând, pentru a spune de un lung cu nasul fecioresc marionetă, numit Pinocchio de Gepetto, The sculptor, care a fost adus la viață de către Zâna Albastră, dar a spus că nu ar putea fi de un real băiețel până când a dobândit adevăr, curaj și altruism. Să-l ajute în căutarea lui, ea ia oferit o conștiință sub forma unei Cricket Cricket-Jiminy echipajului și Fantastic Mr. Disney s-au aventuri cu o puppetmaster crud, întâlniri cu o vulpe viclean și un Cat, un sejur fermecat pe Pleasure Island, în cazul în care băieții aflata in deriva mici transformat în dobitocii, și, în cele din urmă, o coborâre interesant pentru fundul oceanului pentru a salva Gepetto buna din burta unei balene. Toate șrot, evident, la moara Disney.

Și el a avut o impish, un scampish, un timp întrebătoare și dezarmant de capricios cu ea din momentul Cricket lui Jiminy (care actioneaza ca un ghid turistic degajat prin acest wonderland) deschide paginile fantezia la care, la sfârșitul, când Figaro, pisoi, sare în castron carasi de a planta un sarut extatică și suspect de pește pe cupid’s-Bow buze ale Cleo, goldfish jucăuș. Pentru toate aceste populare curios și toate aventurile lor curioși au fost elaborate cu ochiul invariabil rapid domnului Disney la caracterizarea amuzant și de detaliu plin de umor, cu poftă său obișnuit pentru un viclean glumă, cu bucurie obișnuită de a spune Whoppers și făcându-le par la fel de natural ca un greiere in jambiere.

Cricket lui Jiminy, așa cum ați ghicit, este adormit de “Pinocchio”, și doar pentru motive opuse. E deștept ca un greiere și de două ori la fel de vesel. E ceva să-l audă rap cu bastonul pe dinti de Monstro balena și a cererii de admitere în pântece Albastru Grottoed unde Gepetto, cocoțat pe șina de un înghițită abandonate, este bărbăție pescuitul de ton. E ceva, de asemenea, pentru a vedea expresia de supărare derivă pe fața lui, ghețar-cum ar fi, când ceasurile Gepetto încep să ciocan în secundele a vrut să treacă în somn. “Liniște!” el burduf, ca un director adjunct, și fiecare pendul îngheață la mijlocul swing. Nu întrebare despre asta, Jiminy Cricket are o prezență dominantă și vocea amuzant de Cliff Edwards, care poate Burlesque un tenor cu cel mai rău dintre ei.