Philomena (2013)


Philomena (2013) Film Online Subtitrat


Gen: Biografie, Drama
Producator(i): Steve Coogan , Jeff Pope
IMDB: 7.6
Regia: Stephen Frears
Actori: Steve Coogan, Judi Dench, Charlie Murphy, Sophie Kennedy Clark


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Philomena (2013)

Povestea adevărată a unei mame pornite în căutarea fiului pierdut. Când a rămas însărcinată în Irlanda anului 1952, Philomena Lee a fost trimisă la mănăstirea din Roscrea, unde urma să fie îngrijită ca o “femeie pierdută”. Pe când era încă în fașă, fiul i-a fost luat de călugărițe în America și dat spre adopție. Philomena și-a petrecut următorii cincizeci de ani căutându-l în zadar. Oare îl va regăsi?

Fiind curioasa, am intrat sa caut si articolul original pe care este bazata cartea (si evident filmul), si am fost surprinsa sa vad cat de bine s-au tinut de ceea ce s-a intamplat in realitate.

Ce impresioneaza la film (in afara de prestantele celor doi actori, bineinteles, care au fost exceptionali), e ideea iertarii. Philomena, care dupa parerea lui Martin e simpla si needucata, chiar naiva in multe privinte, reuseste sa ierte “gresitilor ei”, sa treaca peste o trauma care a macinat-o toata viata, dar Martin, cu toata educatia si cinismul sau, nu reuseste decat sa se agate de o furie oarba, distrugatoare. As fi curioasa sa citesc cartea, sa vad daca a ramas la fel de furios.