Percy Jackson & the Olympians The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson din filmul Percy Jackson & the Olympians The Lightning Thief este nimeni altul decât fiul celebrului Poseidon, zeul mărilor. Conceput cu o muritoare și prin urmare semi-zeu, timidul Percy va fi implicat fără să vrea într-o ciorovăială între zei și titani, pe care o va rezolva într-un mod foarte original. După ce descoperă că este fiul lui Poseidon, puștiul pornește într-o aventuroasă călătorie pentru a pune mâna pe fulgerele lui Zeus, de furtul cărora îi este acuzat tatăl.

Percy Jackson & the Olympians The Lightning Thief este un film produs de Chris Columbus. Filmul este o adaptare a The Lightning Thief, primul roman din seria Percy Jackson & The Olympians de Rick Riordan. Starul filmui, Logan Lerman, e personajul principal Percy Jackson alături de actorii Jake Abel, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Rosario Dawson, Steve Coogan, Uma Thurman, Catherine Keener, Sean Bean și Pierce Brosnan. A apărut în cinematografe din 12 Februarie 2010.


Titlu original: Percy Jackson și Olimpienii Hoțul Fulgerului
Regia: Chris Columbus
Actori: Logan Lerman, Kevin McKidd, Steve Coogan
Anul: 2010
Gen: Aventura, Familie, Fantezie
IMDB: 5.9


Percy Jackson & the Olympians The Lightning Thief (2010) Online Subtitrat


Recenzie film Percy Jackson & the Olympians The Lightning Thief (2010)

În vârful Empire State Building, Poseidon (Kevin McKidd) se întâlnește cu fratele său, Zeus (Sean Bean). Motivul întâlniri: Fulgerul (cea mai puternică armată creată vreodată) dispăruse. Zeus îl învinovățește pe fiul fratelui sau, Percy, că ar fi furat Fulgerul. Zeus îi dă 14 zile (până la solstițiu) să returneze Fulgerul sau va fi război.

În timpul unei excursii la muzeul de artă greacă și romană tânărul Percy Jackson (Logan Lerman) este surprins de o Furie Doamna Dodds care îl atacă pentru a recupera Fulgerul care crede că este la el. Percy din Percy Jackson & the Olympians The Lightning Thief este salvat la timp de profesorul său de latină Domnul Brunner (Pierce Brosnan). Domnul Brunner îi dă lui Percy un stilou și îi explică că este o armă foarte puternică. La instrucțiunile profesorului cel mai bun prieten a lui Percy Grover (Brandon T. Jackson) îl duce pe tânărul Percy spre Tabăra Half-Blood (o tabără de semizei) împreună cu mama sa Sally Jackson (Catherine Keener).

În timpul călătoriei ei sunt atacați de un Minotaur. Deși Percy și Grover care se află că este un satyr ajung în tabără protecția de la intrare nu îi permite mamei lui Percy să intre în tabără este capturată de Minotaur. Percy învinge Minotaurul cu stiloul (sabie Riptide) și ucide creatura.