Pe aripile vântului – Gone with the Wind (1939)

Pe aripile vântului – Gone with the Wind (1939) Film Online Subtitrat


Regia: Victor Fleming
Actori: George Reeves, Victor Jory, Clark Gable, Vivien Leigh, Thomas Mitchell, Barbara O’Neil
Anul: 1939
Gen: Istorice, Romantice, Drama
Durata: 238 minute
IMDB: 8.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Pe aripile vântului – Gone with the Wind

“Filmul care a schimbat pentru totdeauna istoria cinematografica a Hollywood-ului”. Asa cum a fost supranumit de catre criticii de specialitate. “Pe aripile vintului” este ecranizarea romanului cu acelasi nume semnat de Margaret Mitchell. Cistigator a 9 Premii Oscar printre care si cele pentru cel mai bun film, cea mai buna actrita intr-un rol principal si cel mai bun regizor, filmul a marcat generatii intregi de consumatori de film de lung-metraj de buna calitate.

Actiunea acestui film clasic spune povestea iubirii intre Scarlett O’Hara siI Rhett Butler in timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Razboiului Civil. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea sa-si recunoasca sentimentele fata de barbatul pe care-l iubeste. Acest orgoliu se intoarce in final impotriva ei si il pierde pe cel pe care l-a iubit intotdeauna.

Pentru rolul lui Scarlett O’Hara au fost intervievate 1 400 de actrite dintre care doar 400 au fost audiate interpretind anumite scene din film. Nici cind au inceput filmarile, regizorul nu se hotarise la actrita care va interpreta rolul personajului principal feminin, iar pe Vivien Leigh a cunoscut-o la citeva saptamini de la inceperea filmarilor si aceasta intilnire a fost hotaritoare. Bette Davis a refuzat rolul principal, deoarece a crezut ca va juca alaturi de Errol Flynn cu care ea refuza sa joace.


Trailer Pe aripile vântului – Gone with the Wind