Paths of Glory (1957)

Paths of Glory (1957) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Cărările gloriei
Regia: Stanley Kubrick
Actori: Kirk Douglas, Ralph Meeker, Richard Anderson, Joe Turkel, Timothy Carey
Anul: 1957
Gen: Razboi, Drama
Durata: 88 minute
IMDB: 8.5

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

El face remarci obscene despre figura ei și de cei cruzi despre lipsa ei de talent, dar ea a fost capturat și trebuie să fie forțat să le îndeplinească. Hoots și fluiere provin din mulțime. Fata speriata începe să cânte. Zgomotul din mulțime moare departe. Vocea ei tremurător umple camera. Ea canta “Credincios husari.” A cade Hush, iar unele dintre soldați încep să fredoneze notele; ei știu piesa, dar nu cuvintele din filme online Paths of Glory.

În cazul în care cântarea “La Marseillaise” într-un bar din “Casablanca” a fost un apel la patriotism, această scenă este un argument împotriva ei. Se creează un moment de liniște și sensibilitate în oroarea de zi cu zi acești soldați ocupa – Paths of Glory – o lume în care generalii estimat la întâmplare că 55 la sută din chiar acești oameni ar putea fi ucis într-un atac prost și a constatat că acceptabile.

Cântece de la capetele drame face, de obicei ne simtim mai bine. Acestea fac parte din închidere. Acest cântec la finalul acestui film face sa ne simtim mai forlorn. Aceasta nu este o versiune, dar o poftă de mâncare de cuțit emoționale lui Kubrick. Când Truffaut faimoasa spus că este imposibil să se facă un film anti-război, deoarece acțiunea pledează în favoarea sine, el nu ar fi putut gândire de “Paths of Glory”, și nu este de mirare: Din cauza portret aspre al armatei franceze , filmul a fost interzis în Franța până în 1975.

Filmul Paths of Glory, realizat în 1957, este tipic de lucru mai devreme lui Kubrick în a fi scurt (84 minute), strâns, a declarat cu o concizie apropie economie. Mai târziu, filmele sale s-ar extinde în lungime și domeniul de aplicare epic, uneori în avantajul lor, alteori nu. Aceasta nu însă conțin exemple de una dintre strategiile sale vizuale preferate, mișcarea camerei extins, care se desfășoară pentru a dezvălui detalii cu privire la un set sau o locație, și continuă mult timp după ce am aștepta să se termine.

Devreme în film Paths of Glory, aparatul de fotografiat precede eroul său, colonelul Dax (Kirk Douglas), pe un tur de inspecție a unui șanț fortificate noroios, care merge pe și de pe și de pe. Mai târziu, camera urmează bărbați doomed în țara nimănui, de urmărire alături de ei prin noroi și coajă explozii, tranșee și cratere, organele trecut care picătură în fața ochilor noștri. Încă mai târziu, există o lovitură Dolly printr-o minge oficială a găsi un general francez. Și spre final, o paradă militară elaborat pentru o pluton de execuție, cu camera anterioară trei bărbați condamnați ca ei merg și merge și merge spre moartea lor.

Aceste fotografii de lungă durată impresiona importanța subiectelor lor asupra noastră: Permanența război de, devastarea de atac, ipocrizia clasei conducătoare, groaza de oameni condamnați. În cazul în care unele dintre fotografii extinse mai târziu Kubrick, inclusiv de urmărire fără sfârșit doborât coridoare hoteliere lung în “The Shining” (1979), pare a fi exerciții de stil, fotografii în “Cărările gloriei” sunt destinate direct la emoțiile noastre.

Povestea Paths of Glory este pur și simplu rezumate. armatele franceză și germană față în față de-a lungul 500 mile de tranșee fortificate. Ambele părți au fost săpate în timp de doi ani. Orice încercare de la un avans aduce un cost uman îngrozitoare în viața. Effete mic Gen. Broulard (Adolphe Menjou) ordonă subordonat lui, Gen. Mireau (George Macready), pentru a lua o poziție germană inexpugnabil, “furnicar”, de, incredibil, a doua zi după ziua de mâine. Mireau susține că nu se poate face. Broulard crede, probabil, aceasta poate fi realizată cu nu mai mult de 55 de victime la sută. El sugerează că există o promovare și un al treilea stea pentru general care o face. Cele două stele Gen. Mireau trece prin propuneri de protest: “! Viața 8.000 bărbați Care este ambiția mea împotriva acestei reputația mea?” Și apoi: “Dar, de zeu, s-ar putea face la fel!”

Col. Dax trebuie să conducă taxa. El știe că este condamnat, și el protesteaza, dar el urmează ordinele. Într-o scenă stabilit cu o noapte înainte de raid, o scenă care, în alte limbi ar fi putut fi conceput de Shakespeare, doi dintre oamenii lui dezbate meritele de a muri cu mitraliera sau baioneta. Una alege mitraliera, pentru că este rapid; în timp ce baioneta s-ar putea să nu-l omoare, l-ar strica. De altă parte, spune că dovedește că este mult mai frica de durere decât moartea in Paths of Glory.